Održano III kolo Omladinske lige Srbije, crno-beli slavili u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je održano III kolo Omladinske lige Srbije, regata na kojoj su naši najbolji kadeti i pioniri imali prilike da još jednom odmere snage i pokažu kako su i koliko radili tokom ove čudne sezone, koju je u potpunosti obeležila pandemija koronavirusa, zbog koje je veliki broj veslačkih takmičenja u zemlji i svetu bio odložen ili čak otkazan.

veslanje ada

(Foto: VSS/Anđela Nišević)

Ono što se pokazalo kao konstanta ove sezone, ponovilo se i u Zranjaninu - najmlađi takmičari Partizana ostvarili su najbolje rezultate, osvojivši 24 boda na ovoj regati. Ipak, raduje da su imali dostojne protivnike u rivalima iz Danibiusa 1885, koji su na kraju na kontu imali 22,5 bodova, kao i veslačima i veslačicama Tamiša, koji su osvojili 20 bodova. Iza njih u ovom kolu Omladinske lige ostali su Palić i Crvena zvezda, sa osvojenih po 10 bodova. 

Posle III kola Omladinske lige Srbije crno-beli su tako uvećali ukupnu prednost na tabeli pred poslednju regatu u ovom takmičenju, koja je zakazana za 3. oktobar na Paliću. Partizan sada ukupno ima 64 boda, prati ga Danubius 1885 sa 45,50 bodova, dok je na trećem mestu Tamić sa 39 bodova.

Kompletnu bodovnu listu Omladinske lige Srbije u veslanju 2020. možete da pogledate OVDE

Omladinska liga se boduje za pionirsku konkurenciju, ali su se na regatnoj stazi u Zrenjaninu nadmetali i kadeti - njihove trke bodovane su za Kup. Na već pomenutom takmičenju koja je zakazano za 3. oktobar na Paliću, istovremeno će biti vožene i trke III Kupa Srbije, tako da ćemo na regatnoj stazi videti veslače i veslačice svih kategorija.

Kompletni rezultati III kola Omladinske lige Srbije u veslanju