Održano II kolo Omladinske lige Srbije, Partizan se izdvojio na vrhu tabele

U Čurugu je održano II kolo Omladinske lige Srbije, regata na kojoj su naši najbolji kadeti i pioniri, zbog poznate situacije sa koronavirusom, tek drugi put u sezoni izveslali takmičarske trke.

čurug

Žestoki okršaji na stazi (Foto: VSS)

Za razliku od I kola, kada su se na tabeli izdvojili Partizan i Crvena zvezda, sa neznatnom razlikom u odnosu na pratioce, sada su veslači i veslačice crno-belih stvorili značajniju bodovnu razliku. Međutim, iako Partizan ubedljivo vodi sa 40 bodova, mora se istaći da ga sledi osam klubova među kojima razlika iznosi samo 8 bodova - počev od Save na drugom mestu (27 bodova) do Tamiša, Crvene zvezde i Galeba, koji dele sedmu poziciju na tabeli (19 bodova) - što nagoveštava uzbudljiv nastavak sezone.

Kompletnu bodovnu listu Omladinske lige Srbije u veslanju 2020. možete da pogledate OVDE

čurug

Čurug su u subotu "okupirali" veslači i veslačice (Foto: VSS)

Omladinska liga se boduje za pionirsku konkurenciju, ali su se na regatnoj stazi u Čurugu nadmetali i kadeti - njihove trke bodovane su za Kup.

Kompletni rezultati II kola Omladinske lige Srbije u veslanju

Inače, po ranijoj najavi Veslačkog saveza Srbije, nije organizovana uobičajena dodela medalja u cilju sprečavanja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom, već su medalje spakovane i uručene zvaničnim predstavnicima klubova čiji takmičari su ih osvojili.

Medalje iz Čuruga

Medalje koje su podeljene u Čurugu (Foto: VSS)