Čurug spreman za II kolo Omladinske lige Srbije

Budućnost srpskog veslanja pokazaće u subotu šta zna i može i u kakvoj je formi! Naime, u okviru II kola Omladinske lige Srbije, u Čurugu će 27. juna biti održane trke u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, u kojima će se takmičiti 229 veslača i veslačica u 107 posada.

veslanje

Prve trke u sezoni u Beogradu donele su mnogo neizvesnosti (Foto: VSS/Anđela Nišević) 

Da podsetimo, u I kolu Omladinske lige Srbije, održanom 13. juna u Beogradu, viđena je velika borba u najmlađim kategorijama. Dva tima na prvom mestu posle prvog kola - Partizan i Crvena zvezda - sa istim brojem bodova (19), zatim Sava (14), Palić (13) i Begej 1883 (12) koji im "dišu za vrat", jasan su pokazatelj da nas i u nastavku sezone očekuje pravi mali "rat na vodi".

Kompletno stanje prijava za II kolo Omladinske lige Srbije u veslanju 2020. možete da pogledate OVDE

veslanje

Ada Ciganlija bila je domaćin veslačima i veslačicama u prvim trkama u novoj sezoni (Foto: VSS/Anđela Nišević) 

Ipak, ne smemo da smetnemo sa uma da smo još u jeku pandemije koronavirusa, koja je uzrokovala pomeranje svih sportskih, pa i veslačkih takmičenja širom planete, zbog čega je neophodno i u Čurugu, kao i pre dve nedelje u Beogradu, poštovati preporuke koje su dale zdravstvene vlasti Srbije u vezi sa sprečavanjem širenja epidemije.

U skladu s tim preporukama, i Veslački savez Srbije je za predstojeće II kolo Omladinske lige Srbije izdao uputstva o tome kako bi trebalo da se ponašamo kako bi bila sprečena mogućnost širenja zaraze, i to:

* Preporučujemo da se socijalna distanca od 1m poštuje u okviru kretanja učesnika Regate.
* Preporučujemo veslačkim klubovima da svoje sportiste održe okupljenim na uobičajenim mestima koje zauzimaju tokom takmičenja.
* Tehnički sastanak biće održan uz poštovanje distance od 1m.
* Ceremonija dodele medalja neće biti održana, već će medalje namenjene najuspešnijim posadama biti spakovane i uručene zvaničnom predstavniku kluba.

Kompletnu bodovnu listu Omladinske lige Srbije u veslanju 2020. možete da pogledate OVDE