Balkansko prvenstvo dogodine u Višegradu

U hotelu Srbija u Beogradu u subotu, 7. septembra 2013, održan redovan Kongres Balkanske veslačke asocijacije

Između dva takmičarska dana Balkanskog prvenstva centar dešavanja se sa veslačke staze nakratko premesio u hotel “Srbija” u Beogradu, gde je u subotu, 7. septembra 2013, održan redovan Kongres Balkanske veslačke federacije (BRA). Uz prisustvo delegata svih zemalja članova BRA – Srbije, Rumunije, Turske, Makedonije, Grčke, Bugarske i Bosne i Hercegovine u konstruktivnoj i radnoj atmosferi donete su mnoge važne odluke. Tako je u članstvo u BRA i zvanično primljen Veslački savez Bosne i Hercegovine, dojučerašni pridružen član, čiji su takmičari u Beogradu već debitovali na balkanskim šampionatima.

Novom članu je odmah i ukazana čast pošto je jednoglasno odlučeno .da se Balkansko prvenstvo dogodine održi u Višegradu. Takođe, delegati BRA su odlučili da se izbor novog predsednika i generalnog sekretara, koji je trebalo da bude na dnevnom redu ovog Kongresa, odloži za godinu dana. Naime, 2014. će biti održan vanredni Kongres BRA na kojem će biti doneti novi Statut i Pravilnik takmičenja pa je nađeno za shodno da se tek posle ovih promena izaberu i novi čelni ljudi BRA.

Na Kongresu u hotelu “Srbija”, na kojem su ispred Veslačkog saveza Srbije (VSS) prisustvovali potpredsednik VSS Zoran Jeftić, generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović i selektor srpske veslačke reprezentacije Nebojša Ilić, bilo je reči i o stručnom radu unutar BRA. Tako se pojavio jedinstven predlog da, nakon promena Statuta, izabere kordinator stručnog rada BRA i da se na to mesto imenuje Nebojša Ilić. Njegov glavni zadatak bio bi da osim kordinacije rada struke unutar ove organizacije daje predloge stručne seminare, zajedničke pripreme zemalja članica BRA...