Prvi zaveslaji posle korone - veslači otvaraju sezonu na Savskom jezeru!

Sva sportska takmičenja širom sveta suočila su se ove 2020. godine sa ogromnim problemom - pandemijom koronavirusa - zbog kojih su neka čak i otkazana, a neka prolongirana (uz mogućnost da budu otkazana). Na sreću, u Srbiji se situacija sa epidemijom Kovida-19 smiruje, život se polako vraća u normalu, a tako i veslanje - prve trke u sezoni biće održane u Beogradu, na Adi Ciganliji, u subotu 13. juna!

veslanje

Na Adi Ciganliji gledaćemo prve veslačke trke u 2020. godini (Foto: VSS) 

Naime, za prvi dan predstojećeg vikenda na Savskom jezeru zakazani su Trofej Beograda, I Kup Srbije i I kolo Omladinske lige Srbije - takmičenja na kojima je predviđeno učešće 347 veslača i veslačica u 174 posade!

KOMPLETNO STANJE PRIJAVA za Trofej Beograda, I Kup Srbije i I kolo Omladinske lige Srbije, možete da pogledate OVDE

Već na prvi pogled Stanja prijava jasno je da će najviše takmičara i posada imati veslački klubovi Partizan i Crvena zvezda, a da nas najžešći okršaji očekuju u konkurenciji muških seniorskih skifova (14 posada) i muških juniorskih skifova (19 posada).

Prema trenutnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, za subotu je predviđena temperatura od 17 do 26 stepeni, bez kiše, ali uz promenljivo oblačno vreme

Kako je navedeno u napomenama za predstojeće trke, u disciplinama gde je prijavljena po jedna posada, te posade će nastupiti u sa srodnim disciplinama i kategorijama. Od ostalih napomena, važno je pomenuti sledeće:

* Svi učesnici su dužni da poseduju overene takmičarske legitimacije i na memorandumu kluba otkucanu potvrdu o izvršenom zdravstvenom pregledu i znanju plivanja takmičara ove regate.
* Klubovi su dužni da sami donesu brojeve za čamce.
* Takmičenje se održava u skladu s Pravilnikom o organizaciji Takmičenja VSS-a. Svi učesnici takmičenja nastupaju na svoju odgovornost.
* Organizator i tehnička lica u organizaciji ne prihvataju nikakvu odgovornost nastalu iz bilo kog razloga.