Ministar sporta Vanja Udovičić obišao naš olimpijski dvojac na Adi Ciganliji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić neočekivano je danas došao u posetu Veslačkom savezu Srbije, gde su susreo i sa našim seniorskim reprezentativcima, Milošem Vasićem i Martinom Mačkovićem, članovima dvojca bez kormilara, koji su još prošle godine obezbedili normu za Olimpijske igre u Tokiju.

Miloš Vasić, Martin Mačković, Vanja Udovičić

Sleva: Miloš Vasić, Martin Mačković i Vanja Udovičić (Foto: VSS)

Ministar Udovičić je u regatnom centru na Adi Ciganliji razgovarao sa Vasićem i Mačkovićem, raspitujući se, između ostalog, da li reprezentativci imaju sve što je neophodno za pripreme za Olimpijske igre. Da podsetimo OI su zbog pandemije koronavirusa odložene, i umesto ove godine, trebalo bi da budu održane 2021. u Tokiju.

Mačković, Udovičić

Martin Mačković i ministar Udovičić (gore) i Miloš Vasić i ministar Udovičić (dole) (Foto: VSS)

Vasić, Udovičić
 
Naši reprezentativci su potom otišli na trening, a ministar Udovičić ih je ispratio - umesto rukovanjem - "sudarom podlaktica", pozdravom koji medicinska struka preporučuje zbog smanjenja kontakta i mogućnosti zaražavanja koronavirusom. Poseta ministra završena je razgovorom koji je Udovičić potom imao sa čelnicima Veslačkog saveza Srbije.

Ministar Vanja Udovičić u poseti VSS
Ministar Udovičić (u sredini) u razgovoru sa generalnim sekretarom VSS Nebojšom Jevremovićem (levo) i predsednikom Izvršnog odbora VSS Viktorom Nikolićem (Foto: VSS)

Ministar Vanja Udovičić u poseti VSS
Sleva: Viktor Nikolić, Miloš Vasić, Martin Mačković, ministar Vanja Udovičić, slektor Nebojša Ilić i Nebojša Jevremović (Foto: VSS)