Evropsko prvenstvo za juniore u Beogradu odloženo za kraj septembra!

Evropska prvenstva koja su otkazana zbog pandemije koronavirusa, a bila su planirana za kraj maja i početak juna ove godine, odložena su za septembar i oktobar ove godine. Za Srbiju je to naročito značajno, jer je termin održavanja juniorskog EP u Beogradu pomeren na 26. i 27. septembar.

Evropsko prvenstvo 2020.

(Foto: VSS)

Da podsetimo, Evropsko prvenstvo za juniore u Beogradu bilo je zakazano za kraj maja, ali su 21. marta Bord Evropske veslačke konfederacije, Svetska veslačka federacija (FISA) i Veslački savez Srbije (VSS) doneli odluku da, zbog pandemije Kovida-19 (koronaviurs) ovo takmičenje bude odloženo.

Istovremeno, odloženo je i Evropsko prvenstvo za seniore u Poznanju (od 5. do 7. juna), a naknadno je stiglo i obaveštenje da su i Olimpijske igre u Tokiju pomerene za narednu godinu.

Nikola Kolrević i Darko Mališić

Kandidati za juniorsku selekciju Srbije: Nikola Kolarević i Darko Mališić (Foto: VSS)

Posle mesec dana od tih prvobitnih saopštenja FISA i borbe sa koronavirusom širom sveta, a nakon što su neke od zemalja odlučile da ublaže mere u borbi protiv Kovida-19, dolazi i obaveštenje da su određeni novi termini za održavanje evropskih prvenstava ove godine, uz napomenu da će FISA definitivno potvrditi te termine 24. juna u zavisnosti od zdravstvene situacije i toga kako će ona uticati na bezbednost takmičara, veslačkih radnika i javnosti.

S tim u vezi, Evropsko prvenstvo za juniore u Beogradu, koje je prvobitno trebalo da bude održano 30. i 31. maja, pomereno je za 26. i 27. septembar, dok je seniorsko EP u Poznanju odloženo za period od 9. do 11. oktobra. EP za seniore do 23 godine bi, po ranijem planu, trebalo da bude održano 5. i 6. septembra u Duizburgu.