Selektor Ilić o rezultatima seniora na Prvenstvu Srbije na ergometrima

U Zrenjaninu je održano prvo takmičenje iz Kalendara Veslačkog saveza Srbije za 2020. godinu - Prvenstvo Srbije na ergometrima, na kojem su učestvovali i naši najbolji veslači, kandidati za seniorsku reprezentaciju - takmičari od kojih će se neki sigurno naći na Olimpijskim igrama u Tokiju u nastavku sezone, dok neki još imaju šanse da overe olimpijsku vizu.

Nebojša Ilić

Selektor reprezentacije Srbije Nebojša Ilić (Foto: VSS)

Da podsetimo - plasman na OI u Tokio obezbedio je srpski dvojac bez kormilara, ali njegova posada tek treba da bude određena. Takođe, na Evropskim kvalifikacijama za OI (27. - 29. aprila u Varezeu) i Finalnoj olimpijskoj kvalifikacionoj regati (17. - 19. maja u Lucernu), još neke od naših posada bi mogle da izbore plasman na najveći planetarni sportski događaj ove godine.

Prvenstvo Srbije na ergometrima u Zrenjaninu

Seniori u Zrenjaninu postigli očekivane rezultate (Foto: VSS)

Upravo zbog toga ovaj šampionat Srbije na ergometrima može da se sagleda i kao početna tačka za proveru forme naših seniora, kao polazište za ocenu gde se naši najbolji veslači trenunto nalaze i na čemu treba da rade u narednom periodu.

- Seniori su postigli očekivani rezultat, rekao bih solidan - kaže selektor naše reprezentacije Nebojša Ilić. - Fokus nije bio na maksimalnim rezultatima u ovom trenutku jer smo bili na pripremama u Turskoj, gde smo veslali i nismo trenirali na ergometrima. Tamo su trenažni proces i program razvijali neke druge kapacitete, tako da su svi veslači učestvovali na ovom Prvenstvu iz punog treninga.

Kompletne rezultate sa Prvenstva Srbije na ergometrima u Zrenjaninu možete da pogledate OVDE

Prvenstvo Srbije na ergometrima u Zrenjaninu

Učešće velikog broja mladih veslača na Prvenstvu oduševilo selektora (Foto: VSS)

Bez obzira što rezultat nije bio u prvom planu, pojedinci su se ipak izdvojili i njihovim učinkom selektor je bio zadovoljan, mada je bilo i kandidata za reprezentaciju koji možda nisu pružili svoj maksimum.

- Mogu da konstatujem da su svi odradili solidno, a što se tiče plasmana - on je očekivan. Miloš Vasić je pokazao svoju dvogodišnju dominaciju na ergometru, on je drugi put zaredom prvak države. Posebno raduje veliki skok koji je Aleksandar Beđik napravio, dok je Martin Mačković stabilan sa rezultatom. Više sam očekivao od Aleksandra Filipovića i Nenada Beđika, možda su oni malo podbacili, ali je zato Viktor Pivač odlično odradio takmičenje, dok su se Igor Đerić i Veselin Savić popravili i ušli u zonu prihvatljivog rezultata - ocenio je Ilić.

Plasman sa Prvenstva Srbije na ergometrima u Zrenjaninu možete da pogledate OVDE


Miloš Vasić

Miloš Vasić u Zrenjaninu pred početak Prvenstva Srbije (Foto: VSS)

Selektor je za kraj pohvalio i organizaciju celog Prvenstva Srbije, posebno se osvrnuvši na budućnost veslanja.

- Šampionat je odlično organizovan, Begej je bio odličan domaćin svim takmičarima, zaista su se maksimalno potrudili - sve pohvale domaćinu za sjajne uslove. Uopšte, bila je to jedna lepa predstava, sa velikim brojem učesnika, a posebno me raduje prisustvo velikog broja mladih veslača. Zbog svega toga, sigurno je da je ovo Prvenstvo još jedan korak napred u razvoju veslačkog sporta - zaključio je Nebojša Ilić.

Foto-galeriju sa Prvenstva Srbije na ergometrima možete da pogledate OVDE