Partizan ekipni pobednik šampionata Srbije na ergometrima

Veslači i veslačice Partizana trijumfovalli su u ekipnoj konkurenciji na danas održanom Prvenstvu Srbije na ergometrima u Zrenjaninu. Nacionalni šampionat izuzetno uspešno je organizovao Veslački savez Srbije zajedno sa VK Begej 1883 i VK Zrenex 1995, uz ogromnu podršku grada Zrenjanina i Ministarstva omladine i sporta.

Vasić, Beđik, Filipović

Najbolji srpski seniori na ergometrima na početku 2020: (sleva) Aleksandar Beđik, Miloš Vasić i Aleksandar Filipović (Foto: VSS)

U sjajnoj atmosferi, uz dosta uzvika bodrenja i glasno navijanje, naši najbolji veslači i veslačice u svim kategorijama odradili su svoje prve takmičarske bitke u 2020. godini. Najviše uspeha u obe konkurencije imali su crno-beli - u muškoj konkurenciji osvojili su 85 bodova, u ženskoj 20 - što je Partizanu, sa ukupnim skorom od 105 bodova, donelo i prvo mesto u ekipnom plasmanu.

Prvenstvo Srbije na ergometrima u Zrenjaninu Selektor Nebojša Ilić budno je pratio nastup seniora (Foto: VSS)

Partizan je tako postao prvi šampion po novom bodovanju klubova za ukupnog pobednika Prvenstva Srbije na ergometrima, ostavivši iza sebe na drugom mestu takmičare Smedereva, koji su osvojili 51 bod (muškarci 33, žene 18) i na trećem mestu Crvenu zvezdu sa osvojenih 37 bodova (muškarci 22, žene 15).

Plasman sa Prvenstva Srbije na ergometrima u Zrenjaninu možete da pogledate OVDE

Prvenstvo Srbije na ergometrima u Zrenjaninu

Podrška takmičarima stizala i sa parketa i sa tribina (Foto: VSS)

Što se tiče pojedinačnih plasmana naših najboljih takmičara, u muškoj seniorskoj konkurenciji, među desetoricom veslača, očekivano je najbolji rezultat ostvario Miloš Vasić iz Partizana, sa vremenom 5:50,0 minuta. Vasić je bio brži od drugoplasiranog kolege iz kluba Aleksandra Beđika za 3,2 sekunde, a od trećeplasiranog Aleksandra Filipovića iz Smedereva za 3,5 sekundi.

Prvenstvo Srbije na ergometrima Žestoki okršaji na takmičenju u Zrenjaninu (Foto: VSS)

U konkurenciji seniorki veslale su samo Jovana Arsić iz Crvene zvezde i Milica Vodogaz iz Grafičara. Jovana je zaustavila štopericu na 6:46,3 minuta, dok je Milica deonicu preveslala za 7:08,3 minuta.

Kompletne rezultate sa Prvenstva Srbije na ergometrima u Zrenjaninu možete da pogledate OVDE

Prvenstvo Srbije na ergometrima u Zrenjaninu

Jovana Arsić i Milica Vodogaz (Foto: VSS)

Foto-galeriju sa Prvenstva Srbije na ergometrima možete da pogledate OVDE