Sutra u Zrenjaninu prvenstvo Srbije na ergometrima

Prvo takmičenje u 2020. po Kalendaru Veslačkog saveza Srbije (VSS) biće održano sutra, 1. februara, u Zrenjaninu. Prema stanju prijava pred premijerna nadmetanja za medalje u ovoj olimpijskoj godini, na Prvenstvu Srbije na ergometrima učestvovaće 431 takmičar u 371 posadi.

Takmičenje na ergometrima

Očekuju nas žestoki okršaji na ergometrima u Zrenjaninu (Foto: VSS)

Kako je i predviđeno Kalendarom, na Prvenstvu će se takmičiti sve kategorije veslača i veslačica, a najbrojniji su kadeti, gde bi čak 111 takmičara trebalo da se bori za odličja.

Kada je reč o klubovima, pred start šampionata Srbije na ergometrima, najviše posada prijavio je Partizan - 64, dok drugo mesto po broju učesnika dele Crvena zvezda i Smederevo, sa po 41 prijavljenom posadom.

Sećanje na 2019. godinu 
Prošle sezone, na Prvenstvu Srbije na ergometrima, najviše uspeha imali su veslači i veslačice Smedereva, koji su osvojili ukupno 74 boda, drugo mesto osvojio je Partizan sa 46, a treće Crvena zvezda sa 45 bodova.

Osim takmičara pomenuta tri kluba, na Prvenstvu ćemo videti i predstavnike BEC Performance-a, Begeja 1883, BG Univerziteta, Čuruga, Danubijusa 1885, Galeba, Grafičara, Jezave, Limana v. k, Palića, Pirota, Save, Srebrnog jezera, Drine, Tamiša, Zrenex-a 1995, Vlajka v. k, FSFV-a, Vojne Akademije i Dunavskih Ajkula.

Da podsetimo, na ovom šampionatu Srbije biće primenjen nov sistem bodovanja za ekipnog pobednika, o čemu je odluka doneta 21. januara na sednici Izvršnog odbora VSS.