Jovana Arsić privodi kraju pripreme u Atini

Dok veći deo kandidata za našu seniorsku reprezentaciju trenutno vesla na pripremama u turskom Kojčegizu, u Atini žestoko radi naša Jovana Arsić, trenirajući za veliki izazov koji je čeka ove sezone - kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, na kojima su veslačka takmičenja zakazana od 24. do 31. jula.

Jovana Arsić u Atini

Jovana Arsić na pripremama u Atini

Da podsetimo, do sada je normu za OI ispunio muški dvojac, čiju posadu tražimo među seniorima koji se sada pripremaju u Turskoj. Šansu da overe olimpijske vize naši ostali reprezentativni kandidati, među kojima je i Jovana, imaće u nastavku sezone dva puta - na Evropskim kvalifikacijama za OI (27. - 29. aprila u Varezeu) i Finalnoj olimpijskoj kvalifikacionoj regati (17. - 19. maja u Lucernu).

Jovana se u Grčkoj priprema pod budnim okom trenera Dušana Kovačevića.

- Kako bi ušla u što bolju formu pred kvalifikacione trke za plasman na Olimpijske igre, Jovana u Atini vesla sa sparing partnerom Dušanom Slavnićem, koji se uspešno oporavlja posle povrede. Mora se posebno istaći da veliku pomoć imamo od programskog direktora Veslačkog saveza Srbije, proslavljenog stručnjaka Đovanija Postiljonea, koji takođe radi s Jovanom - naveo je Kovačević.

Našu malu ekspediciju u Atini nisu pratili baš najpovoljniji vremenski uslovi, ali to se nije odrazilo na rad Arsićeve.

- Vreme nije bilo za veslanje baš svaki dan, ali plan i program priprema ispunjeni su 100 odsto. Kada se sve sabere, zadovoljni smo odrađenim i u dobrom raspoloženju se vraćamo u Beograd. Povratak je planiran za sutra, 26. januar - zaključio je Dušan Kovačević.