Juniorkama Zvezde i juniorima Danubijusa 1885 po tri zlata

Završeno je Prvenstvo Srbije na Paliću za seniore, juniore i kadete, a ko će biti ukupni ekipni prvak znaće se posle pionirskih trka 21. septembra

 

U nedelju, poslednjeg dana državnog šampionata u svim disciplinama u tri starosne kategorije, na Palićkom jezeru su se nadmetali juniori. Zvezdi su najsjajnija odličja doneli četverac skul Minja Vizi, Iva Lazić, Maša Bezbradica i Maja Mišljenović, a Vizi i Lazićeva i u dvojcu i u dubl skulu.

Novosadski Danubijus su obradovali skifista Dušan Stefanović, dubl skul Rastko Ratajac i Ivan Katić i četverac skul u kojem su sva trojica bili s Brankom Miloševićem. Pobedu je odneo i Danubijusov studentski osmerac u trci s Partizanovim.

Prva mesta su osvojili i dvojac Andrija Jevtić i Nikola Soldatović (Smederevo), skifistkinja Andrijana Mijailović (Grafičar) i takmičari „crno-belih” i u četvercu i u osmercu.

Posle ogledanja na Paliću Partizan je najbolji sa 6,25 zlatnih medalja i to sve u muškoj konkurenciji, kao što je Zvezda svih 5,25 uzela prednjačeći u ženskoj.

Podsetimo da su u subotu „crno-beli” bili najbolji među seniorima s 2,25 zlatnih medalja, „crveno-bele” među seniorkama (isto 2,25), Smederevo među kadetima (tri), a Čurug među kadetkinjama (dve).

Rezultate juniorskog takmičenja pogledajte OVDE.

 

Dvojac za seniore

Četverac skul za seniorke 

Dubl skul za seniorke

Dvojac za kadete