Dominacija reprezentativaca na državnom prvenstvu na Paliću

Prvog dana na Prvenstvu Srbije za sve discipline u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji najviše pobeda – pet – postigli veslači Smedereva

Na državnom prvenstvu na Palićkom jezeru ekipno su najbolji utisak ostavili Smederevci, a naši reprezentativci su bili bez premca pod klupskim znamenjima u svojim disciplinama.

Smederevo je odnelo pobede u dubl skulu za kadete (Dušan Popović, Veljko Vukašinović), skifu za kadete (Vuk Marković), četverac skulu za kadete (Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović, Veljko Vukašinović), četverac skulu za kadetkinje (Milica Pejović, Jovana Vučić, Milka Zdjelar, Teodora Stevanovska) i skifu za seniore (Aleksandar Filipović).

Pored Filipovića, koji je pobedio s 12 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Aleksandra Aleksandrova iz Partizana, i ostali naši reprezentativci su bili ubedljivi.

Martin Mačković (Palić) i Miloš Vasić (Partizan) trijumfovali su u dvojcu, Miloš Stanojević (Tamiš) u skifu za lake veslače, dominantan je bio i četverac Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Nenad Beđik (svi Partizan) i Viktor Pivač (Grafičar) i Jovana Arsić u skifu. U dubl skulu prvo mesto je pripalo Đeriću i Vasiću.

U nedelju su finalne trke juniora i juniorki. Ukupni ekipni prvak biće poznat posle pionirskog šampionata 21. septembra.

Kompletne rezultate pogledajte OVDE.