VSS preuzeo zastavu Evropskog juniorskog prvenstva

Legenda našeg veslanja Nikola Stojić ceremonijalno primio platno koje će se dogodine vijoriti na Adi Ciganliji u Beogradu

 

Na kraju Evropskog juniroskog prvenstva koje je za vikend održano u Esenu simbolično je označeno da je to takmičenje veslačkih nada na pragu naše kuće. Generlna skupština Evropske veslačke federacije lane je u Glazgovu dodelila organizaciju šampionata za juniore Veslačkom savezu Srbije, a u ime Saveza Nikola Stojić je preuzeo zastavu prvenstva za nadmetanja 30. i 31. maja sledeće godine.

To je još jedno priznanje VSS-u, koji se dokazao kao predani domaćin značajnih takmičenja na Savskom jezeru u ovom veku. Na Adi Ciganliji je 2003. održano Svetsko prvenstvo za mlađe seniore, 2008. veslačke trke na Univerzijadi, 2014. Evropski šampionat, a 2012, 2017. i 2018. Svetski kup.

U Esenu, podsećamo, učestvovalo je šest naših čamaca, pet u muškoj, a jedan u ženskoj konkurenciji. Četverac je zauzeo peto mesto u finalu, skifista Ivan Katić, dubl skul i četverac s kormilarom su bili u B finalu, a četverac skul i ženski dubl skul u C finalu. Juniorski reprezentativci su bogatiji za iskustvo u prekograničnoj konkurenciji, a to im je podsticaj i za borbe pred domaćom publikom dogodine.