Dva naša dvojca u kvalifikacijama kreću barabar

Održan je žreb za prvo od tri takmičenja za Svetski kup u sezoni (Plovdiv, 10-12. maj), gde nas zastupaju četiri čamca

Održan je žreb za prvo od tri takmičenja za Svetski kup u sezoni. Trke su od petka, kada su kvalifikacije, do nedelje na regatnoj stazi pokraj Marice u Plovdivu, koja je bila domaćin dva veslačka mundijala – 2012. i prošle godine.

Srbiju zastupaju četiri čamca.

Prvi kreću dva dvojca. Martin Mačković i Miloš Vasić , a Igor Đerić i Viktor Pivač veslaće jedni dodrugih u drugoj od dve kvalifikacione trke. Njihova počinje u 10.54 časova po našem vremenu. Rivali su im i takmičari iz Kine, Kube i Španije (Haime Kanaleho Pazos i Havijer Garsija Ordonez bili su lane iznenađujući finalisti na istoj stazi, a zauzeli su poslednje, šesto mesto).

Po dve prvoplasirane posade (u prvoj trci su Poljaci, Belorusi, Mađari, Moldavci i braća Martin i Valent Sinković iz Hrvatske, svetski prvaci) idu direktno u finale, koje je u nedelju (11.48 časova), a ostali će u repesaž u subotu (10.54) za još dva mesta u odlučujućem nadmetanju.

U takmičenju skifista Dušan Slavnić startuje u prvoj kvalifikacionoj trci u 12.20 časova. Konkurenti su mu Belorus, Bugarin, Finac i veslač iz Benina. I u drugoj trci biće pet čamaca, a u trećoj četiri. Po prva trojica idu u polufinale (subota, 11.34), a lošije plasirani od njih u popodnevni repesaž (15.54) za popunu tri mesta.

Jovana Arsić u skifu isto vesla u prvoj kvalifikacionoj trci (11.58). Suparnice su joj Holanđanka, Beloruskinja, Bugarka i Čehinja. U drugoj trci biće četiri čamca. Po dva najbolja idu u finale u nedelju  (14.07), a ostali će u repesaž za finale u subotu (11.26) za preostala dva mesta.