Osam medalja za srpske klubove u nedelju na Jarunu

Drugog dana 36. međunarodne regate „Croatia Open“ na u Zagrebu čamci iz naše zemlje osvojili četiri zlata, srebro i tri bronze

Posle šest odličja u subotu čamci iz Srbije, koji su nastupali pod klupskim obeležjima, izlili su osam medalja u nedelju, drugog i poslednjeg dana 36. međunarodne regate „Croatia Open“ na Regatnoj stazi na Jarunu. Do najsjajnijih odličja 14. aprila u glavnom gradu Hrvatske stigli su Rastko Ratajac i Dušan Stefanović iz Danubiusa 1885 u dubl skulu za juniore (rezultat u finalu), Ivan Katić, Dušan Stefanović, Rastko Ratajac i Veselin Durutović iz Danubiusa 1885 u četverac skulu za juniore (6:24.83), Andrijana Mijailović iz Grafičara i Iva Lazić iz Crvene zvezde u dubl skulu za juniorke (7:36.70) i Petar Samardžija, Dušan Popović, Vuk Marković i Veljko Vukašinović iz Smedereva u četverac skulu za kadete (6:29.16). Jedino srebro delo je Đorđa Grubera iz Grafičara, Ranka Samardžije i Dušana Belića iz Partizana i Todora Stankovića iz Galeba u četvercu za juniore (6:22.99), dok su bronzana odličja iskovali Vasilje Bojnić, Nemanja Šajtanović, Aleksa Mohora i Vuk Kašiković iz Crvene zvezde u četverac skulu za kadete (6:38.36), Andrija Štimec, Andrej Dašić, Aleksandar Kuzmanović i Strahinja Janković iz Partizana u četvercu za kadete (7:02.44) i Milica Vodogaz iz Grafičara sa Žanom Krakić iz Trešnjevke u dubl skulu za seniorke (7:23.01).

Pored ovih čamaca naši klubovi su imali još tri posade u borbama za medalje. Veljko Matić iz Partizana i Slavko Savić iz Crvene zvezde bili su peti u dubl skulu za juniore (6:57.82), a isti plasman ostvarili su Veljko Džopalić, Nikola Stevanović i Petar Šavrljuga iz Crvene zvezde i Nikola Srebro Iz Galeba u četverac skulu za juniore (6:35.69). Andrija Jevtić, Miroslav Jovanović i Nikola Soldatović iz Smedereva i Nikola Kolarević iz Grafičara zauzeli su šesto mesto u četvercu za juniore (6:33.88). Inače, regata u glavnom gradu Hrvatske bila je prva kriterijumska za sastav juniorske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo za juniore 18. i 19. maja 2019. u Esenu (Nemačka). Druga kriterijumska regata za juniore biće održana 26. i 27. aprila u Beogradu pred i za vreme prve regate Kupa Srbije.