Seniori na pripremama u Malom Zvorniku

Od prošlog utorka sedmorica seniorskih reprezentativaca naše zemlje treniraju na Zvorničkom jezeru zahvaljujući i kompletnoj infrastrukturi novoformiranog kluba, Sportsko veslačkog udruženja Drina Mali Zvornik

Grupa koju čine sedmorica A seniora Srbije od prošlog utorka boravi na Zvorničkom jezeru gde, zahvaljujući kompletnoj infrastrukturi Sportsko veslačkog udruženja Drina Mali Zvornik, obavlja važan ciklus priprema za predstojeću sezonu. U sjajnim uslovima i slikovitom ambijentu u Malom Zvorniku, pod budnim okom koordinatora programa za seniore i mlađe seniore Nebojše Ilića i trenera reprezentacije Aleksandra Ivkovića, vredno treniraju Miloš Vasić, braća Beđik, Nenad i Aleksandar, Martin Mačković, Aleksandar Filipović, Veselin Savić i Dušan Slavnić. Boravak u Malom Zvorniku naših najboljih veslača privukao je ogromnu pažnju. U prilog tome ide i činjenica da je u četvrtak, 4. aprila, predsednik Opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić priredio prijem za kompletnu veslačku ekspediciju iz Beograda.

– Zbog jake košave koja je duvala u Beogradu bili smo prinuđeni da trenažni proces iz glavnog grada izmestimo na Zvorničko jezero na kojem imamo sve optimalne uslove za rad. Sjajna je stvar kada u Srbiji imamo mesto kao što je Mali Zvornik, na kojem u ovom dobu godine možemo da treniramo bez ikakvih vremenskih problema. Doduše, to ne bi bilo moguće da na Zvorničkom jezeru ne postoji veslačka infrastruktura koja je izgrađena zahvaljujući Opštini i novoformiranom klubu – Sportsko veslačkog udruženja Drina Mali Zvornik. Koristimo hangar, splav i sve ostale prostorije ovog kluba, kome se kao i Opštini Mali Zvornik ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujem na gostoprimstvu – kazao je Neboja Ilić i dodao –Svi veslači su zdravi i treniraju maksimalno motivisano. U toku je uveslavanje posada koje će 13. i 14. aprila učestvovati na jakoj internacionalnoj regati u Piediluku, koju će na žalost propustiti Veselin Savić. Dugo je imao viremiju od koje se oporavio i već radi punim intezitetom, ali ga nismo prijavili za regatu u Italiji. Prvog dana u Piediluku Vasić i Slavnić će nastupiti u skifovima, braća Beđik u dvojcu, a Filipović i Mačković u dubl skulu. Dan kasnije takmičićemo se u četvercu, a sastav ovog čamca ćemo odrediti na licu mesta.