Prvo zvanično veslačko takmičenje u 2019.

U nedelju, 3. marta 2019, u Hali sportova “Kristalna dvorana” u Zrenjaninu biće održano Prvenstvo Srbije na ergometrima na kojem će se za odličja boriti oko 400 takmičara i takmičarki

Priliku da u 2019. pokažu svoje trenutne kvalitete i da nagoveste kako su radili u zimskom periodu naši veslači i veslačice imaće u nedelju, 3. marta 2019. Tačno u 10 časova u Hali sportova “Kristalna dvorana” u Zrenjaninu, u organizaciji Veslačkog saveza Srbije i veslačkih klubova Zreneks i Begej 1883, a uz pomoć Grada Zrenjanina. počinje Prvenstvo Srbije na ergometrima na kojem će se za titule državnih prvaka ogledati oko 400 takmičara i takmičarki, među kojima su i mnogobrojni reprezentativci naše zemlje. Pored svih srpskih klubova, koji će se boriti i za zvanje ukupnog pobednika, na popularnoj Ergometrijadi svoje umeće na ergometru moći će da pokažu i studenti i veterani.

Po rečima predsednika Begeja 1883 Daneta Lužaića Zrenjanin je spreman da ugosti srpsku veslačku elitu na svojevrsnoj premijeri nove sezone.

– Iako nas očekuje još mnogo posla kada je priprema dvorane u pitanju, budući da sa instalacijom opreme možemo da počnemo tek u subotu uveče nakon redovnih programa, siguran sam da će u nedelju ujutru svi učesnici Prvenstva Srbije na ergometrima biti zadovoljni uslovima za takmičenje. Pokušaćemo da se kao domaćini prikažemo u najlepšem svetlu i da opravdamo poverenje Veslačkog saveza Srbije. Ovaj događaj ima ogroman značaj za veslanje u Zrenjaninu, samim tim i za dva kluba iz ovog grada – Zreneks i Begej 1883. Veslanje je ovih dana jedna od glavnih sportskih tema u našem gradu i to nam izuzetno prija. Lane je Begej 1883 organizovao Školsko prvenstvo na ergometrima i od tog događaja stvari po naš klub i sport su krenule na bolje. Nadamo se da će predstojeća Ergometrijada dati još jedan snažan impuls stabilizaciji, reafirmaciji i razvoju veslačkog sporta u Zrenjaninu, grada koji je iznedrio Milorada Stanulova, osvajača za sada jedinih olimpijskih medalja u srpskom veslanju – kazao je prvi čovek Begeja 1883 Dane Lužaić.

Državno prvenstvo će biti u svim uzrasnim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj, kao i u konkurenciji veterana i studenta. Titulu brani Partizan čiji su veslači prošle godine sa 103 boda osvojili ekipno prvo mesto. Drugo mesto 2018. pripalo je Crvenoj zvezdi (53), a treće Galebu (24).

Stanje prijava za Prvenstvo Srbije na ergometrima možete preuzeti OVDE