Zvezda i Partizan najbliži trofeju

U petak, 21. septembra 2018, Srbija dobila državne prvake pionirskoj i juniorskoj konkurenciji. Odluka o ukupnom pobedniku biće doneta u subotu, posle takmičenja u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji. Glavni favoriti Crvena zvezda i Partizan koji trenutno drže prvo, odnosno drugo mesto. Uručen trofej pionirima i pionirkama Partizana za pobednika ovogodišnje Omladinske lige Srbije

Ada Ciganlija, petak, 21. septembar 2018. Dan rezervisan za “prvo poluvreme” Prvenstva Srbije. Od ranih jutarnjih časova Regatna staza na Savskom jezeru bila je u znaku veslanja, a negde oko 15,30 časova stavljena je tačka na uzbudljive i neizvesne okršaje koji su dali državne prvake u 14 disciplina pionirske i juniorske konkurencije (veliki čamci). Prvi dan šampionata obeležili su Crvena zvezda i Partizan koji osvojili po pet trofeja, a upravo između ova dva kluba lomiće se koplja za ukupnog pobednika koji će ove godine biti prvi put zvanično proglašen. Konačna odluka pašće posle takmičenja u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji (veliki čamci) u subotu. Crvena zvezda, posle Prvenstva Srbije u malim čamcima, održanog u maju i današnjih okršaja na Prvenstvu Srbije ulazi kao vodeća zbog većeg broja srebrnih odličja u odnosu na Partizan koji je trenutno na drugom mestu.

U petak na Adi Ciganliji najsjajnija odličja su prigrabili Luka Lazić iz Crvene zvezde u skifu za pionire (rezultat u finalu 3:51.60), Đorđe Ilić i Vasilije Bojnić iz Partizana u dubl skulu za pionire (3:36.90), Nemanja Graovac, Tomislav Trimčević, Novak Šavrljuga i Andreja Jevtić iz Crvene zvezde u četverac skulu za pionire (3:27.80), Mihailo Žarković, Nemanja Bjelajac, Strahinja Raković, Mateja Janić i kormilar Matija Orović iz Partizana u četvercu sa kormilarom za pionire (3:41.70), Mihajlo Dedić, Veljko Kmekić, Nikola Albijanić, Todor Popović, Andrija Štimec, Relja Lijeskić, Nemanja Luledžija, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković iz Partizana u osmercu za pionire (3:18.80), Maja Mišljenović iz Crvene zvezde u skifu za pionirke (4:20.80), Svetlana Milošević i Marija Jakovljević iz Čuruga u dubl skulu za pionirke (3:59.40), Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska iz Smedereva u četverac skulu za pionirke (3:51.20), Andrija Simeunović i Todor Stanković iz Galeba u dubl skulu za juniore (6.55.04), Ivan Katić, Ivan Gajić, Branko Milošević i Dušan Stefanović iz Danubiusa 1885 u četverac skulu za juniore (6:19.04), Nikola Lončar, Dimitrije Sečuljski, Kosta Petković i Marko Đuranović iz Partizana u četvercu za juniore (6:55.40), Božidar Nikolić, Mateja Šarenac, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski, Pavle Lijeskić, Marko Đuranović, Kosta Petković, Veljko Matić i kormilar Lazar Ivković iz Partizana u osmercu za juniore (6:15.90), Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde u dubl skulu za juniorke (7:59.10) i Nina Vizi, Maša Bezbradica, Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde u četverac skulu za juniorke (7:30.60).

U petak je održana i trka veterana čiji plasmani nisu ušli u skor za ukupnog pobednika, a pojedinačno najbolji rezultat od svih kategorija veterana postigao je Marko Milićević iz Crvene zvezde (3:50.01). Takođe, prvog dana šampionata pionirima i pionirkama Partizana uručen je trofej za ukupnog pobednika ovogodišnje Omladinske lige Srbije. U subotu kvalifikacione trke počinju u 10 č, dok finalni okršaji startuju u 13,15 č.

Trenutni skor medalja na Prvenstvu Srbije

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Crvena zvezda

8

5

1

14

Partizan

8

1

9

18

Smederevo

2

3

/

5

Galeb

2

2.5

3

7.5

Danubius 1885

1

3

4

8

Čurug

1

2

/

3

Grafičar

/

5.5

1

6.5

Begej 1883

/

/

1

1

Palić

/

/

1

1

Sava

/

/

1

1

Kompletne rezultate prvog dana Prvenstva Srbije možete preuzeti OVDE

Trenutni plasman u borbi za ukupnog pobednika može preuzeti OVDE