Zarićeva i Arsićeva prve na startnoj liniji

Obavljen žreb kvalifikacionih grupa na Evropskom prvenstvu za seniore koje u četvrtak, 2. avgusta 2018, počinje u Glazgovu

U sredu, 1. avgusta 2018, u Glazgovu je održan žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo za seniore koje u četvrtak počinje na Regatnoj stazi u Strathklajdu. Naša zemlja će na šampionatu Startog kontinenta nastupiti u pet disciplina, a prve će se na startnoj liniji naći Nataša Zarić i Jovana Arsić. Njih dve će od 10,36 č po našem vremenu (9,36 po lokalnom) veslati u drugoj grupi kvalifikacija ženskih dvojaca sa posadama Francuske, Italije i Ukrajina. Dve prvoplasirane ekipe će otići direktno u subotnje finale (12,15 č), dok će ostali čamci to pokušati da ostvare kroz repesaž u petak od 9,54 č. U prvoj grupi kvalifikacija nastupiće Velika Britanija, Rumunija, Holandija, Poljska i Mađarska.

Miloš Vasić i Nenad Beđik su voljom žreba svrstani u prvu grupu kvalifikacija dvojca u kojoj će se od 10,42 č za dva mesta koja direktno vode u polufinale (petak, 12,42) boriti sa posadama Rumunije, Danske, Francuske, Mađarske i Rusije. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u četvrtak od 14,16 č. U drugoj grupi kvalifikacija su Poljska, Republika Irska, Holandija, Velika Britanija i Belorusija, a u trećoj Ukrajina, Italija, Hrvatska, Austrija i Nemačka.

Teški četverac Miloš Stanojević, Aleksandar Filipović, Viktor Pivač, Martin Mačković će od 11,18 č za rivale za jedno mesto koja direktno vode u finale (subota, 12 č) u drugoj grupi kvalifikacija imati čamce Rumunije, Italije, Velike Britanije, Austrije i Litvanije. U prvoj grupi kvalifikacija su Nemačka, Belorusija, Francuska, Holandija, Češka i Švajcarska. Repesaž je na programu u petak od 12 č.

Od 12,16 č dubl skul Igor Đerić, Aleksandar Beđik veslaće u drugoj grupi kvalifikacija iz koje će tri proplasirana čamca otići direktno u polufinale (subota, 11,24 č). Pored našeg čamca u ovoj grupi kvalifikacija nastupiće i posade Italije, Nemačke i Poljske. U prvoj grupi kvalifikacija veslaće Rumunija, Velaika Britanija, Norveška, Grčka i Holandija, a u trećoj Francuska, Estonija, Švajcarska i Belgija. Repesaž je u petak od 10,42 č.

Naposletku na stazi će se naći i Marko Marjanović koji će od 12,46 č veslati u drugoj grupi kvalifikacija skifa gde će mu protivnici za dva mesta koja direktno vode u polufinale biti čamci Italije, Mađarske, Belorusije, Švajcarske i Francuske. U prvoj grupi kvalifikacija veslaće Poljska, Izrael, Finska, Danska, Bugarska i Litvanija, a u trećoj Hrvatska, Rusija, Norveška, Holandija, Švedska i Azerbejdžan. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 10,54 č.

 

Satnica srpskih čamaca na Evropskom prvenstvu u Glazgovu u četvrtak, 2. avgusta

Kvalifikacije – Ženski dvojac Nataša Zarić, Jovana Arsić – Francuska, Italija, SRBIJA, Ukrajina – 10,36 č (dve prve ekipe ide direktno u finale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije– Dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik – Rumunija, Danska, Francuska, SRBIJA, Mađarska, Rusija – 10,42 č (dve prve ekipe idu direktno u polufinale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije – Četverac Miloš Stanojević, Aleksandar Filipović, Viktor Pivač, Martin Mačković – Rumunija, Italija, SRBIJA, Velika Britanija, Austrija, Litvanija – 11,18 č (prva ekipa ide direktno u finale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije – Dubl skul Igor Đerić, Aleksandar Beđik – SRBIJA, Italija, Nemačka, Poljska – 12,16 č (tri prve ekipe idu direktno u polufinale, posladnja u repesaž)

Kvalifikacije – Skif Marko Marjanović – Italija, Mađarska, Belorusija, Švajcarska, Francuska, SRBIJA – 12,46 č (dve prve ekipe ide direktno u polufinale, ostale u repesaž)