Poznati rivali srpskih dubl skulova u borbi za finala u Poznanju

Ljiljana Jošić i Milica Slijepčević, odnosno Vukašin Pivač i Dušan Slavnić saznali sastave grupa u kojima će veslati u subotnjim polufinalima Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Poljskoj

Poznati su sastavi polufinalnih grupa na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine. U subotu, 28. jula 2018, od srpskih čamaca prve će se na stazi naći Ljiljana Jošić i Milica Slijepčević. Njih dve će od 11,51 č veslati u prvoj grupi polufinala ženskog dubl skula gde će im rivali za prva tri mesta koja vode u A finale (nedelja, 11,10 č) biti čamci Mađarske, Velike Britanije, Italije, Rumunije i Novog Zelanda. U drugoj grupi polufinala nastupiće posade Litvanije, Francuske, Nemačke, Grčke, Australije i Švajcarske.

Vukašin Pivač i Dušan Slavnić svoju bitku za A finale muških dubl skulova (nedelja, 11,25 č) vodiće od 12,12 č sa čamcima Francuske, Poljske, Kine, Holandije i Rusije. U prvoj grupi polufinala veslaće Japan, Slovenija, Nemačka, Italija, Grčka i Južnoafrička Republika.

Inače, B finale u ženskom dubl skulu na programu je u nedelju od 9,30, a B finale u muškom dubl skulu istog dana od 9,35 č.

Pored Jošićeve i Slijepčevićeve u subotu na stazu izlaze i Pivač i Slavnić. Naš muški dubl skul od 12,35 č boriće se za ulazak u nedeljno A finale, a imena rivala u tom okršaju saznaće u subotu popodne, nakon što se završe repesaži u ovoj disciplini.