Srpski čamci dobili rivale u kvalifikacijama SP za mlađe seniore

Obavljen žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine koje u sredu, 25. jula 2018, počinje u Poznanju. Naši muški i ženski dubl skulovi, Vukašin Pivač, Dušan Slavnić, odnosno Ljiljana Jošić, Milica Slijepčević kvalifikacije veslaju u četvrtak

Obavljen je žreb kvalifikacionih grupa na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine koje u sredu, 25. jula 2018, počinje u Poznanju i na kojem će se za odličja boriti 888 takmičara i takmičarki iz 55 zemalja. Srpski čamci, muški i ženski dubl skulovi, Vukašin Pivač, Dušan Slavnić, odnosno Ljiljana Jošić, Milica Slijepčević kvalifikacije će veslati u četvrtak. Prve će se na stazi naći Jošićeva i Slijepčevićeva koje otvaraju program tog dana. Od 9,30 časova naše reprezentativke će se sa posadama Francuske, Velike Britanije, Novog Zelanda i Norveške boriti za dva mesta koja direktno vode u polufinale (subota, 12,21 č). U drugoj grupi kvalifikacija su čamci Japana, Estonije, Australije, Italije i Rusije, u trećoj Austrija, SAD, Mađarska, Grčka i Danska, a u četvrtoj Nemačka, Rumunija, Švajcarska i Litvanija. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 10 č.

Pivač i Slavnić su voljom žreba svrstani u drugu grupu kvalifikacija muških dubl skulova iz koje će dva najbrža čamca izvaditi karte za direktan plasman među 12 najboljih čamaca. U ovoj grupi veslaće i posade Južnoafričke Republike, Norveške, SAD i Italije. U prvoj grupi kvalifikacija su Rumunija, Izrael, Rusija, Nemačka i Poljska, u trećoj Estonija, Grčka, Holandija, Obala Slonovače i Francuska, a u četvrtoj Letonija, Japan, Kina i Slovenija. Repesaž je na programu u petak od 10,20 č.