Jedna posada pod zastavom Srbije na Bledu

Boje naše zemlje na 63. internacionalnoj regati – Bled 2018 od 15. do 17. juna 2018. braniće dubl skul Vukašin Pivač, Dušan Slavnić. – Brojni čamci iz srpskih klubova u Sloveniji

Na Bledskom jezeru od 15. do 17. juna 2018. biće održana 63. internacionalna regata – Bled 2018. Pod zastavom Srbije na ovoj tradicionalnoj regati nastupiće jedna posada posada. Dubl skul mlađih seniora Vukašin Pivač, Dušan Slavnić, koji je debitovao u ovom sastavu na velikoj međunarodnoj sceni 16. mestim na nedavnom Svetskom kupu u Beogradu, nastupiće u petak u kvalifikacijma ove discipline u seniorskoj kategoriji. Finala su u subotu pre podne, a trener ovog čamca Lazo Pivač će na licu mesta odlučiti da li će i u subotu popodne Pivač i Slavnić veslati kvalifikacije za nedeljna finala. Inače, regata na Bledu po planu izbora seniorske B reprezentacije biće Izborna regata za sastav državnog tima za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine u u Poznanju od 25. do 29. jula.

– Nadamo se da ćemo na Bledu opravdati očekivanja i da ćemo i definitivno “kupiti” sebi kartu za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine. Otežavajuća okolnost jeste to da nismo zajedno trenirali u dubl skulu od Svetskog kupa u Beogradu. Odmah nakon toga i Pivač i ja samo otputovali u Francusku. Pivač je u Parizu trenirao dok sam ja branio boje kluba ACBB na Otvorenom prvenstvu Francuske. Bio sam u sastavu osmerca koji je umalo ostao bez odličja osvojivši u finalu četvrto mesto – kazao je pred odlazak za Sloveniju štroker dubl skula Dušan Slavnić.

Inače, na pored Pivača i Slavnića na 63. internacionalnoj regati – Bled 2018 učestvovaće još mnogo veslača i veslačica iz Srbije koji će nastupiti pod klupskim obeležjima.