Čuveni stručnjak Đovani Postiljone održao predavanje u Beogradu

Od 24. do 30. maja u našem glavnom gradu održani Tehnički kurs za trenere i Razvojni kamp pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti MOK i Svetske veslačke federacije (FISA)

Pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti MOK i Svetske veslačke federacije (FISA) naš glavni grad je od 24. do 30. maja 2018. bio domaćin Tehničkog kursa za trenere i Razvojnog kampa na kojem su pored domaćih trenera učestvovali i treneri iz Kube i Moldavije. Predavač na Kursu, čiji je domaćin bio naš stručnjak Saša Mimić, osvajač mnogobrojnih odličja sa velikih međunarodnih takmičenja, bio je čuveni italijanski stručnjak Đovani Postiljoni. Na Kursu je akcenat bio stavljen na pripremi sportista za takmičenja, radu na tehnici i štelovanju čamca. Na kraju su održana predavanja na teme “Veslačka tehnika” i “Tehnička priprema čamca i štelovanje”.

– Veoma smo zadovoljni kako je protekao Kurs i Razvojni kamp u Beogradu tim pre što je odziv bio budući da je učestvovalo 24 trenera. Postiljone je održao sjajna predavanja, a posebno me raduje činjenica da su se treneri aktivno uključili u celu priču sa veoma konstruktivnim i dobrim pitanjima. Voleo bih da ovo postane praksa i da svake godine u našoj zemlji organizujemo jedan ovakav kurs, gde bi treneri bili u prilici da obnove svoje znanje i da saznaju nešto novo. Posebno je značajno da termin bude kao i ove godine, tj. da se ne poklapa sa samom regatom jer tada treneri imaju više vremena – kazao je Saša Mimić.