Verujemo u sva tri finala

Srpsku juniorsku reprezentaciju će na Svetskom prvenstvu u Litvaniji (7-11. avgust 2013) predstavljati tri posade Andrija Šljukić u skifu, Igor Lončarević i Aleksandar Beđik u dvojcu bez kormilara i Uroš Marinković, Bojan Došljak, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković i kormilar Mateja Jošić u osmercu. Nemanja Lečić u trci rezervnih skifova

Na Srebrnom jezeru pada poslednja klapa u završnim pripremama za Svetsko prvenstvo za juniore čije će poprište od 7. do 11. agvusta 2013. biti litvanski grad Trakai. Pod budnim okom stručnog štaba veslačke reprezentacije Srbije 13 reprezentativaca koje će predstavljati našu zemlju na predstojećem šampionatu sastavljaju u mozaik poslednje kockice sve sa ciljem da budu maksimalno spremni za svoj najveći izazov u ovoj godini. Za razliku od Evropskog prvenstva za juniore u Minsku, na kojem su osvojene tri medalje, srpski juniorski tim je pretrpeo neznatne izmene u sastavu. Andrija Šljukić, koji je sa Bojanom Došljakom postao evropski viceprvak u dubl skulu, veslaće u skifu, dok će Došljak, umesto Nemanje Lečića, biti u sastavu osmerca koji u Trakai putuje sa naslovom evropskog prvaka. Pored njega najbrojniji čamac činiće i Uroš Marinković, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković i kormilar Mateja Jošić. Bronzani iz Belorusije Litvanije Igor Lončarević i Aleksandar Beđik i u Litvaniji će se ogledati u dvojcu bez kormilara. U Litvaniju putuje i Nemanja Lečić koji će 7. avgusta velasti u trci rezervnih skifova a biće na gotovs u slučaju da zatreba nekoga da zameni u osmercu.

– Polako ali sigurno privodimo kraju završne pripreme. Momci odlično rade i po vremenima na treninzima i na testovima koje smo obavljali na Srebrnom jezeru brži su nego pred Evropsko prvenstvo u Minsku. Nemamo zdrastvenih problema i ako posmatramo celokupnu sliku Imamo razloga za zadovoljstvo – kazao je selektor juniorske reprezentacije Srbije Dejan Guslov.

Juniorska reprezentacija Srbije na Srebrnom jezeru ostaje do nedelje. Dan kasnije putuje na planetarni šampionat, a pored takmičara u Litvaniju putuju i selektor Nebojša Ilić, treneri Aleksandar Ivković i Dušan Kovačević i generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

– Konkurencija u Litvaniji će biti najjača moguća. Za razliku od šampionata u Belorusiji predstavnike u Trakaiju će imati, između ostalog, i veslačke velesile Australija, Novi Zelanad i SAD. Bez obzira na to verujemo da sve tri naše posade mogu do finala, dok bi bilo za očekivati da će se dva naša čamca u okršaju za odličja ravnopravno boriti za mesto na postolju – istakao je Guslov koji zbog priprema seniora za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji krajem avgusta neće putovati u Litvaniju.