Četvorica srpskih reprezentativaca na Jarunu

Glavni grad Hrvatske 14. i 15. aprila 2018. biće domaćin 35. internacionalne regate Croatia Open na kojem će pod zastavom Srbije nastupiti četvorica veslača kao i brojni takmičari i takmičarke koji će veslati pod klupskim obeležjima. Regata u Zagrebu prva Izborna regata za seniore B i prva kriterijumska za juniore i kadete

Glavni grad Hrvatske 14. i 15. aprila 2017. biće domaćin tradicionalne internacionalne regate „Croatia Open“, koja će ove godine biti održana po 35. put i koja će biti prva regata u novoj sezoni za srpske veslače i veslačice. Na Regatnoj stazi na Jarunu pod zastavom Srbije nastupiće četvorica veslača koji sa svojim trenerima Nebojšom Ilićem i Dušanom Kovačevićem kreću u Zagreb u petak, 13. aprila. Miloš Vasić i Nenad Beđik, koji su na nedavnom martovskom testu postigli najbolji rezultat u zemlji, prvog dana će veslati u konkurenciji dvojaca bez kormilara za seniore A. Drugog dana njihov trener Ilić će odlučiti u kom će čamcu nastupiti, a jedna od opcija je i dub skul. Marko Marjanović i u subotu i u nedelju nastupiće u konkurenciji skifova za seniore A, dok će mlađi senior, Dušan Slavnić, u istoj disciplini prvog dana veslati u konkurenciji seniora B, a drugog dana u konkurenciji seniora A.

Pored pomenute četvorice veslača u Zagrebu će nastupiti i veliki broj veslača i veslačica Srbije koji će veslati pod klupskim obeležjima. Ono što je bitno jeste da će ovogodišnja regata „Croatia Open“ biti prva Izborna za sastav reprezentacije za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine u Poznanju, kao i prva kriterijumska za sastav naše juniorske i kadetske reprezentacije.