Ergometrijada u režiji zrenjaninskih školaraca

Povodom 135 godina postojanja Veslački klub Begej 1883 u subotu, 17. marta 2018, u Zrenjaninu, u saradnji sa Savezom za školski sport Zrenajnina, organizovao Školsko prvenstvo ovog grada na veslačkim ergometrima na kojem su se za medalje borili učenici i učenice u pet uzrasnih kategorija

Povodom 135 godina postojanja Veslački klub “Begej 1883” iz Zrenjanina je u saradnji sa Savezom za školski sport Zrenjanina u subotu, 17. marta 2018, organizovao Školsko prvenstvo ovog grada na veslačkim ergometrima na kojem su se za medalje borili učenici i učenice u pet uzrasnih kategorija. Osnovci su se trkali na 300 m, a srednjoškolci na 500 m. Nakon neizvesnih i uzbudljivih borbi u Aviv Parku proglašeni su oni najbolji. Najuspešniji kod petaka bili su Budai Benedikt iz Osnovne škole "Servo Mihalj" (vreme 01:10.5), odnosno njegova školska drugarica Kimin Teodora (01:16.3). U kategoriji VI razreda zlatne medalje su pripale Milošu Tomaševu iz Osnovne škole "Dositej Obradović" (00:59.4) i Mii Nikolić iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" (01:14.5), dok su Bojan Kucora iz Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" (00:56.4) i Jasna Kolažić iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" (01:09.5) bili bez premca među sedmacima. Najviše počasti u kategoriji najstarijih osnovaca pripale su Stefanu Šijakovu iz Osnovne škole "2. oktobar" (00:55.0) i Nataliji Škrbić iz Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" (01:09.0), dok su u kategoriji srednjoškolaca trijumfovali Vladimir Protić iz Srednje ekonomske škole (01:32.7) i Valentina Milić iz Srednja medicinske škole (01:59.5).

Bila je ovo jedna od prvih akcija Veslačkog kluba Begej 1883 pod novim rukovodstvom na čelu sa Danetom Lužajićem, bivšim reprezentativcem naše zemlje, učesnikom balkanskih šampionata i internacionalnim sudijom, koje imaju za cilj revitalizaciju Kluba i popularizaciju veslanja u Zrenjaninu.

– Begej 1883 je počeo da radi sa jednim novim poletom i Veslački savez Srbije je izuzetno srećan zbog toga. Uvek ćemo da podržimo ovakve i slične akcije i nadamo se da će ovaj zrenjaninski klub već ove godine imati svoje predstavnike na svim domaćin regatama – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

Kompletne rezultate za Školskog prvenstva Zrenjanina na veslačkim ergometrima možete preuzeti OVDE