Startuju Đerić i Vasić

Srpski dvojac bez kormilara Radoje Đerić, Miloš Vasić u četvrtak od 9,21 časova počinje svoj nastup na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Austriji. Đerić: Usredsređeni smo na sebe, o rivalima ne razmišljamo. Vasić: Odlučni smo da na izlasku iz konkurencije mlađih seniora napravimo dobar rezultat

LogoSvetsko prvenstvo za seniore do 23 godine počelo je u sredu, 24. jula 2013, u Otenshajmu. Dan pošto su počele borbe na prvom planetarnom šampionatu u ovoj godini (juniorsko i seniorsko SP na programu su u avgustu) na stazu će i dvojac bez kormilara Radoje Đerić, Miloš Vasić, jedina sprska posada koja će nas predstavljati u ovom malom austrijskom gradiću. Iako njih dvojica imaju pozamašno iskustvo sa najvećih svetskih veslačkih takmičenja, između ostalog bili su učesnici i prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu, prvi put će se ogledati u konkurenciji mlađih seniora. Naš čamac u četvrtak, 25. jula, od 9,21 ukrstiće koplja sa posadama Azerbejdžana, Italije, Grčke, Slovenije i Mađarske u prvoj grupi kvalifikacija iz kojih će dva prvoplasirana čamca direktno u polufinale, koje je na programu u subotu, dok će ostali u repesaž u petak.

Pred prvu trku u Otenshajmu Đerić je istakao da su Vasić i on spremni za ovo izuzetno jako takmičenje:

– Odradili smo dobar posao na Bledu u završnim pripremama. Čamac ide dosta dobro i pokušaćemo, pre svega, da u Austriji pružimo svoj maksimum. Ja sam ceo zimski pripremni period izgurao u skifu što mi je jako drago. Sa Vasićem dugo nisam veslao u dvojcu ali nam nije trebalo mnogo vremena da se uklopimo s obzirom da smo u juniorskoj konkurenciji veslali u ovom čamcu. Takođe, izuzetno mi je drago što sam u svojoj poslednjoj godini kao mlađi senior došao u priliku da se takmičim na ovom takmičenju – kazao je Đerić i dodao. – U konkurenciji dvojaca ima prijavljeno 18 čamaca a iskren da budem ni o jednom od njih ne znamo gotovo ništa. Nikad ranije nisam veslao protiv posada koje će nam biti rivali u Austriji ali i da je suprotno ne bi mi značilo ništa. Usredsređeni smo na sebe i trudićemo se da, iznad svega, pružimo svoja najbolja izdanja. Iako ne volim da se bavim prognozama meni kao sportisti uvek je cilj osvojim najsjajnije odličje i sa tom namerom ulazim u svaku trku. Koliko je to realno videće se na samom stazi.

Slično razmišlja i Miloš Vasić:

– Učestvovali smo na mnogo jakih svetskih takmičenja ali ćemo se prvi put ogledati u konkurenciji mlađih seniora. Spremni smo i orni da na izlazu iz ove starosne kategorije napravimo dobar rezultat, a nadam se da imamo kvalitet za to. Protivnici su nam nepoznanica. Znamo da je posada Južnoafričke Republike bila prva u B finalu nedavnog Svetskog kupa u Lucernu a da je na istom takmičenju Australija u utešnom finalu zauzela četvrto mesto. U svakom slučaju idemo da se borimo od prvog trenutka a siguran sam da ako uspemo da ponovimo, čak i popravimo, najbolje ovogodišnje rezultate sa testiranja i takmičenja u ovom čamcu možemo do postolja.