Pet novih članova Sudijske komisije VSS

U Novom Sadu u subotu, 15. oktobra 2016, organizovan ispit za licencu za veslačkog sudiju koji su položili Jadranka Dabetić, Hristina Vlahović, Andrija Mitrović, Filip Kojić i Filip Živković i tako stekli zvanje nacionalnog veslačkog sudije

Pored Daljinske regate, poslednjeg zvaničnog veslačkog takmičenja u 2016, koju je u subotu, 15. oktobra 2016, Veslački klub Danubius 1885 organizovao u Novom Sadu, u ovom gradu održan je i ispit sudijskih kandidata za sticanje licence za veslačkog sudiju u “režiji” Sudijske komisije Veslačkog saveza Srbije (VSS). Po rečima predsednice Sudijske komisije VSS Ružice Karajović-Ibročić ovogodišnje pripreme za završni ispit umnogome su se razlikovale od dosadašnjih priprema za polaganje, posebno u tome što su kandidati tokom cele sezone praktično znanje sticali dolascima na regate i učešćem u radu zvaničnih žirija.

– Neposredno pred samo polaganje organizovali smo dva seminara koji su predstavljali svojevrsnu generalnu probu i proveru stečenog znanja. Tokom sezone želju za polaganjem ispita pokazalo je devet kandidata, međutim samo je petoro istrajalo do kraja i pojavilo se na ispitu. Ono što raduje je podatak da su svi bili jako dobro pripremljeni i rešeni da ispit polože, što su do kraja i uradili. To znači da je od 15. oktobra 2016. godine Sudijska komisija VSS brojnija za petoro novih članova. To su Jadranka Dabetić, Hristina Vlahović, Andrija Mitrović, Filip Kojić i Filip Živković i ovom prilikom im čestitamo na sticanju zvanja novih nacionalnih veslačkih sudija! – istakla je Ružice Karajović-Ibročić.