Tri odličja za veslačice Palića u Mariboru

Na Bresterniškom jezeru u Mariboru 10. i 11. septembra 2016. održana 38. međunarodna veslačka regata na kojoj je Veslački klub Palić osvojio dva srebra i bronzu

Na Bresterniškom jezeru u Mariboru 10. i 11. septembra 2016. održana je 38. međunarodna veslačka regata, jedno od značajnijih veslačkih takmičenja u regionu, na kojem su snage odmerili takmičari i takmičarke iz 22 veslačka kluba iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Srbije. Našu zemlju predstavljao je Veslački klub Palić koji je učestvovao sa šest posada i isto toliko takmičara (četiri pionirke i po jedan kadet i junior). Na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju sve pionirke Palića uspele su da osvoje medalju. Maja Milentijević osvojila je srebrnu medalju u trci skifova s vremenom 4:00, a isto odličje osvojila je sa klupskom partnerkom Boglarkom Varga u trci dubl skulova. Njih dve su u okršaju za medalje postigle vreme 3:45. U ovoj trci Veslačkom klubu Palić pripala je i bronzana medalja jer su treće kroz cilj prošle pionirke Iva Zubelić i Mila Milentijević s vremenom 4:27. Pionirke su se takmičile u stazi dužine 1 km.

Junior Palića, Viktor Bajari, u trci skifova u tesnoj borbi s vremenom 7:50 zauzeo je četvrto mesto, a sa klupskim kolegom Milutinom Bilbijom u trci dubl skifova peto mesto s vremenom 7:41. Milutin Bilbija odmerio je snagu i u kategoriji kadeta, gde je u trci skifova zauzeo šesto mesto s vremenom 8:15. Juniori i kadeti veslali su stazu dužine 2 km. Imajući u vidu da je mariborska regata jedno od težih takmičenja u regionu zbog kvalitetne konkurencije i učešća mnogo razvijenijih i bogatijih veslačkih klubova, slobodno možemo reći da su dve srebrne i jedna bronzana medalja koje su osvojili Palićani na Bresterniškom jezeru u Sloveniji, gde su učestvovali ponovo nakon nekoliko godina pauze, izuzetan uspeh subotičkih veslača.