Još dva finala u Minsku

Na Evropskom prvenstvu za juniore u Minsku (Belorusija) Srbija će učestvovati u bitkama za medalje u tri discipline pošto su se u finale, nakon osmerca, kroz nedeljna polufinala plasirali i dvojac bez kormilara Igor Lončarević, Aleksandar Beđik i dubl skul Andrija Šljukić, Bojan Došljak. Finala u nedelju popodne

Juniorska veslačka reprezentacija Srbije boriće se u nedelju popodne za medalje u tri discipline na Evropskom prvenstvu u Minsku. Nakon osmerca Aleksa Stanković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Nikola Kekić, Uroš Marinković, Nemanja Lečić, Nikola Selaković, kormilar Mateja Jošić, koji se u finale plasiralo u subotu, do bitke za medalje, kroz nedeljne polufinalne okršaje, stigle su još dve srpske posade. Dvojac bez kormilara Igor Lončarević, Aleksandar Beđik je u nedeljnom polufinalu osvojio drugo mesto u svojoj grupi s vremenom 6:53.356 i tako sa provoplasiranom Austrijom i trećeplasiranom Belorusijom izvadio „vizu" za finale. U finalu, koje na programu danas od 12,45 časova, veslaće i čamci Italije, Slovenije i Češke, tri prvoplasirane posade iz drugog polufinala.

Dubl skul Andrija Šljukić, Bojan Došljak je još jednim trijumfom u Minsku ubedljivo stigao do finala. S najboljim vremenom polufinala (6:40.304) pobedio je u svojoj polufinalnoj grupi ispred Litvanije i Poljske koje su se, takođe, našle u finalu. Iz druge polufinalne trke plasman među šest obezbedili su čamci Rumunije, Češke i Turske. Finale u ovoj disciplini je u 14,30 časova.

Naša najmlađa reprezentativka u Minsku, ujedno i jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji, 16-godišnja Ljiljana Jošić nije uspela da se plasira u finale. Ona je u drugoj polufinalnoj trci ženskih skifova, u konkurenciji i dve godine starijih veslačica, s vremenom 8:24.658 zauzela peto mesto pa će od 11,52 časova veslati u B finalu sa posadama Češke, Italije, Mađarske, Bugarske i Turske.

Inače, finalna trka osmeraca, od 16,15 časova, će zatvoriti Evropsko prvenstvo u Minsku. Naša posada će veslati u petoj stazi a koplja će ukrstiti sa osmercima Italije, Belorusije, Hrvatske, Rumunije i Rusije.