Veslačka struka na okupu

U nedelju, 15. novembra 2015, na Institutu za međunarodnu politiku i privredu Veslački savez Srbije organizovao izuzetno posećen Trenerski licencni seminar na kojem su predavanja održali Nebojša Ilić, Aleksandar Smiljanić, dr Milan Mileusnić i dr Mirko Kantar. Dvojcu bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i Nebojši Iliću priznanja VSS

U nedelju, 15. novembra 2015, na Institutu za međunarodnu politiku i privredu Veslački savez Srbije (VSS) je organizovao izuzetno posećeni i zanimljiv Trenerski licencni seminar. Seminar je otvorio generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović, koji je bio i moderator Seminara.

– U cilju stalne edukacije veslački trenera, a u skladu sa obavezom za organizacjiju Trenerskih licencnih seminara predavanja su protekla u odličnoj atmosferi. Predavači su se maksimalno potrudili da svoja znanja i iskustva prenesu na veslačke trenere, a pogotovo raduje to što je nakon svakog predavanja vođena konstruktivna diskusija. Iskustva stečena na ovom Seminaru biće iskorišćena za organizaciju narednog seminara u proleće 2016“, – kazao je Nebojša Jevremović.

Prvi je na scenu stupio član Selektorske komisije VSS Nebojša Ilić koji je održao odlično predavanje na temu „Model za postizanje i održavanje vrhunskog rezultata“. Nakon Ilića, trener veslačke reprezentacije Srbije Aleksandar Smiljanić predavao je na temu „Juniorski četverac bez kormilara, sezona 2014/2105 sa osvrtom na završne pripreme pred Evropsko i Svetsko prvenstvo za juniore“.

Dr Milan Mileusnić, član Medicinske komisije VSS održao je dva predavanja. Jedna njegova tema bila je „Osnove suplementacije sportista“, a druga „Antidoping edukacija“. Poslednje predavanje održao je dr Mirko Kantar, načelnik Odeljenja za sport Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, koji je predavao na temu „Sistem sporta u Republici Srbiji“.

Prezentaciju predavanja „Model za postizanje i održavanje vrhunskog rezultata“ Nebojše Ilića možete pogledati OVDE

Prezentaciju predavanja „Juniorski četverac bez kormilara, sezona 2014/2105 sa osvrtom na završne pripreme pred Evropsko i Svetsko prvenstvo za juniore“ Aleksandra Smiljanića možete pogledati OVDE; video možete pogledati OVDE

Prezentaciju predavanja „Osnove suplementacije sportista“ dr Milana Mileusnić možete pogledati OVDE

Prezentaciju predavanja „Antidoping edukacija“ dr Milana Mileusnić možete pogledati OVDE

Prezentaciju predavanja „Sistem sporta u Republici Srbiji“ dr Mirka Kantara možete pogledati OVDE

Galeriju slika sa Trenerskog licencnog seminara VSS možete pogledati OVDE

 

Priznanja VSS Milošu Vasiću, Nenadu Beđiku i Nebojši Iliću

Nakon predavanja Veslački savez Srbije uručio je priznanja dvojcu bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i Nebojši Iliću za najbolju posadu, odnosno trenera u 2015. Vasić i Beđik su predvođeni Ilićem ove sezone osvojili bronze na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju, Svetskom kupu u Lucernu i Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu, gde su izvadili i „vizu“ za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Tim povodom prigodan govor održao je predsednik Izvršnog odbora VSS Darko Majstorović, dok su priznanja laureatima uručili potpredsednici VSS Zoran Jeftić i Nemanja Svjetličić.