Jedan četverac zadovoljio, drugi nije

Prvog dana Internacionalne regate u Esenu (Nemačka) srpski četverci imali polovičan učinak - Goran Jagar, Miljan Vuković, Miloš Tomić i Veselin Savić ostali bez medalje u poslednjih 250 metara finala, Miloš Vasić, Radoje Đerić, Nenad Beđik i Nikola Stojić nisu došli do bitke za odličja

Prvog dana tradicionalne internacionalne regate u Esenu (Nemačka) koja se ove godine održava po 97. put srpski četverci bez kormilara imali su polovičan učinak. Posada u sastavu Goran Jagar, Miljan Vuković, Miloš Tomić i Veselin Savić je s vremenom 6:25.90 osvojila treće mesto u prvoj grupi kvalifikacija i tako se plasirala u finale. U borbi za odličja sa nekim od najboljih svetskih posada, između ostalog i Britancima, olimpijskim pobednicima iz Londona 2012, nač čamac je bio na visini zadatka ali je ostao bez odličja u finišu. Na kraju je s vremenom 5:59.42 osvojio peto mesto, iza čamaca Nemačke 1 (Richard Schmidt, Eric Johannesen, Anton Braun, Felix Drahotta) 5:49.76, Velike Britanije (Gregory Alex, Sbihi Mohamed, Reed Pete, Triggs-Hodge Andrew) 5:50.02, Nemačke 2 (Philipp Naruhn, Andre Sieber, Maximilian Munski, Hannes Ocik) 5:55.81 i Nemačke 3 (Felix Wimberger, Toni Seifert, Malte Jakschik, Maximilian Planer) 5:57.64.

S druge strane čamac u sastavu Miloš Vasić, Radoje Đerić, Nenad Beđik i Nikola Stojić nije uspeo da se plasira u finale. U svojoj grupi kvalifikacija s vremenom 6:28.09 bio je četvrti iza dveju posada Nemačke i jedne Francuske.

- Uslovno rečeno naš prvi četverac prvog dana regate u Esenu na čelu sa Đerićem i Stojićem je u kvalifikacijama odveslao izuzetno loše i samim tim nije uspeo da se dokopa finala. Za razliku od njega čamac u kojem su bili Jagar, Vuković, Tomić i Savić je borbenim nastupom i uz prisustvo ogromne želje u kvalifikacijama uspeo da se plasira u finale. I u okršaju za odličja je odveslao dobro. Sve do poslednjih 250 metara je bio u konkurenciji za bronzu ali je na kraju prošao kroz cilj kao peti. S obzirom na jaku konkurenciju ovaj četverac jeu potpunosti zadovoljio - kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Drugog dana regate u Esenu, u nedelju 12. maja, u kvalifikacijama teškog četverca (početak kvalifikacija u 8,30 časova) biće posada koja se izborila za nastup na Evropskom prvenstvu u Sevilji krajem maja - Vasić, Đerić, Jagar, Vuković.