Seniori startuju u Lucernu

U petak, 10. jula 2015, u Lucernu počinje Treći svetski kup na kojem će srpsku veslačku reprezentaciju predstavljati pet posada dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, četverac bez kormilara Radoje Đerić, Veselin Savić, Nikola Stojić, Dušan Bogičević, skif za lake veslače Miloš Stanojević i ženski skif Ivana Filipović. Zbog povrede leđa prvi ženski skif Iva Obradović propušta takmičenje u Lucernu

U petak, 10. jula 2015, u Lucernu počinje Treći, ujedno i poslednji, ovogodišnji Svetski kup na kojem će se za odličja ogledati blizu 700 takmičara i takmičarki iz 45 zemalja. Među njima je i deset srpskih reprezentativaca u pet čamaca. U dvojcu bez kormilara veslaće Miloš Vasić i Nenad Beđik, osvajači evropske bronze na Evropskom prvenstvu za seniore početkom juna u Poznanju, u dubl skulu Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, u četvercu bez kormilara Radoje Đerić, Veselin Savić, Nikola Stojić i Dušan Bogičević, u skifu za lake veslače Miloš Stanojević, a u ženskom skifu Ivana Filipović.

Nažalost, zbog povrede leđa prvi naš žesnki skif Iva Obradović propustiće ovo takmičenje. Nakon završnih priprema na Bledu, u Francuskoj i Paliću srpska ekspedicija, u kojoj su članovi Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić, treneri reprezentacije Oleksandr Fedotov i Saša Mimić i generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović stigla je u Lucern u sredu.

Inače, po kriterijumima VSS nastup na Svetskom prvenstvu za sada su obezbedili obezbedili Vasić i Beđik, evropskim odličjem u Poljskoj. Ostali će priliku za to imati upravo u Lucernu, a uslov je da osvoje jedno od prvih devet mesta u svojim disciplinama ukoliko u njima bude prijavljeno najmanje devet zemalja. Nakon takmičenja u Lucernu čamci koji ne budu izvadili “vizu” za Ožibele biće pod lupom stručnog štaba u nameri da se od njih naprave najbolje posade za Francusku.