Četverac iz Londona i na EP u Sevilji

U utorak, 30. aprila 2013, na Adi Ciganliji održana izborna trka za popunu četverca bez kormilara posle koje je odlučeno da na Evropskom prvenstvu u Sevilji ovaj čamac čine Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar i Miljan Vuković

Poslednjeg dana aprila 2013. srpska veslačka reprezentacija je dobila još jednu posadu koja je, pored dvojca bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik i dubl skula Aleksandar Filipović, Marko Marjanović izborila učešće na Evropskom prvenstvu u Sevilji krajem maja. Za preostala dva mesta u četvercu bez kormilara, u kojem su svoje mesto odličnim nastupom na regatama u Hrvatskoj i Italiji već obezbedili Miloš Vasić i Radoje Đerić, konkurisala su četvorica veslača. U trkama na 1.500 metara Adi Ciganiliji u dvojcima bez kormilara prvo su se takmičili Goran Jagar i Miloš Tomić protiv Miljana Vukovića i Veselina Savića. Nakon velike borbe i odličnih vremena trijumf je odneo čamac Jagar, Tomić s vremenom 4:50,00 što je bilo svega 20 stotinki bolje od posade Vuković, Savić. U drugoj trci koja je usledila nakon sat i po vremena pauze Vuković i Jagar su sa vremenom 5:06,00 pobedili Tomića i Savića (5:13,00).

Nakon ovog testa stručni štab veslačke reprezentacije na čelu sa salektorom Nebojšom Ilićem doneo je odluku da Srbiju na šampionatu Starog kontinenta u Sevilji (31. maj - 2. jun) u četvercu bez kormilara predstavljaju oni isti veslači koji su lane u ovoj disciplini predstavljali Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu - Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar i Miljan Vuković. Stručni štab je odredio i plan treninga i takmičenja za naredna tri meseca. Tako će osam veslača od 11. do 12. maja učestvovati na Internacioalnoj regati u Esenu (Nemačka), poslednjoj velikoj proveri pred EP u Sevilji. Prvog dana ove regate, na kojoj će učestvovati neke od najjačih svetskih posada, nastupićemo u disciplini četverac bez kormilara i to sa dve posade. Jednu će činiti Vasić, Đerić, Beđik i Stojić, a drugu Jagar, Vuković, Tomić i Savić. Drugog dana takmičenja u Esenu nastupiće samo četverac predviđen za Sevilju - Vasić, Đerić, Jagar, Vuković.

Nakon Esena slede završne pripreme za EP. Na Mediteranskim igrama u Mersinu (Turska) koje se održavaju od 20. do 24. juna za sada je sigurno da će učestvovati dvojac bez kormilara Stojić, Beđik i dubl skul Filipović, Marjanović, dok će na Trećem svetskom kupu u Lucernu (Švajcarska) od 12. do 14. jula boje Srbije braniti dvojci bez kormilara Tomić, Jagar, odnosno Vuković, Savić. Đerić i Vasić će se od 24. do 28. jula takmičiti u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u austrijskom Otenšajmu.