Zlato i srebro za srpske dvojce bez kormilara u Italiji

Prvog finalnog dana tradicionalne internacionalne regate Memorial Paolo D’aloja” u Italiji u finalu discipline dvojac bez korimilara trijumfovali Nikola Stojić i Nenad Beđik, a srebro osvojili Miloš Vasić i Radoje Đerić. Miljan Vuković i Veselin Savić četvrti u finalu, Miloš Tomić i Goran Jagar šesti. U subotu popodne sva četiri srpska dvojca ponovo u kvalifikacijama ove discipline pošto se odustalo od četverca bez kormilara

Srpska veslačka reprezentacija obeležila je prve okršaje dvojaca bez kormilara na 28. tradicionalnoj internacionalnoj regati "Memorial Paolo D'aloja", koja je u petak, 19. aprila 2013, počela u italijanskom gradiću Piediluku. U finalu ove discipline održanom u subotu 20. aprila, u kojem je Srbija imala čak četiri čamca, trijumf i zlato odneli su Nikola Stojić i Nenad Beđik. Naš dvojac je s vremenom 6:40.51 prošao prvi kroz cilj sa gotovo tri sekunde prednosti u odnosu na Miloša Vasića i Radoja Đerića (6:43.05) koji su osvojili srebro. Treća je bila posada Italije De Vita, Palmisano (6:45.41), koja je u samom finišu osvojila bronzu sa samo 45 stotinki prednosti u odnosu na Miljana Vukovića i Veselina Savića koji su bili četvrti (6:45.86). Peto mesto pripalo je domaćim veslačima Lodu i Abagnaleu (6:53.82), dok su Miloš Tomić i Goran Jagar prošli kroz cilj kao poslednji (6:54.34).

- Trijumf Stojića i Beđika je bio očekivan i samo su potvrdili klasu i trenutno formu. Prijatno su iznenadili Vasić i Đerić koji su osvojili srebrnu medalju. Njih dvojica su samo nedelju dana pošto su u Zagrebu veslali u skulovima seli u dvojac bez kormilara i sa samo pet dana priprema uspeli su da naprave odličan rezultat. Zadovoljan sam i nastupom Vukovića i Savića koji su u obe dosadašnje trke u Italiji pokazali progres. Od naša četiri čamca jedino su podbacili Tomić i Jagar - bio je komentar selektora srpske veslačke reprezentacije Nebojše Ilića.

U popodnevnom terminu srpski veslački tim očekuje novi izazov. Stručni štab je odlučio da odustane od takmičenja u četvercu bez kormilara pa će svi dvojci bez kormilara ponovo u kvalifikacije ove disicipline. Novo finale dvojaca bez kormilara je na programu u nedelju od 9,30 časova.