Partizan i Crvena zvezda najuspešniji prvog dana

U subotu, 20. septembra 2014, na Adi Ciganliji na Državnom prvenstvu za naslove prvaka nadmetali se pioniri i juniori

U prelepoj atmosferi na Adi Cigalniji 20. septembra 2014. održan je prvi dan Državnog veslačkog šampionata, najjačeg domaćeg takmičenja u ovoj sezoni. Za naslove prvaka ogledali su se pioniri i juniori a po broju osvojenih medalja subotnji dan obeležili je Partizan i Crvena zvezda čiji su takmičari osvojili po četiri zlatne, tri srebrne i po jednu bronzanu medalju. Odmah iza ova dva kluba po uspešnosti bio je Čurug sa tri zlatne i dve srebrne i Smederevo tr zlatne, i po jednom srebrnom i bronzanom medačljom. Pored ova četiri kluba medalje je prvog dana osvojilo još šest klubova.

– Prvog dana Državnog šampionata viđeno je mnogo zanimljivih i kvalitetnih trka uprkos uslovima na stazi koja je bila izuzteno tvrda pa nije dozvolila brže trke. Kada je u pitanju juniorska konkurencija nije bilo iznenađenja. Veslači i veslačice koji su dominirali tokom cele godine su i na prvenstvu dokazali svoj kvalitet. Malo iznenađenje priredio je Svetislav Radović koji je u skifu osvojio srebro ispred Miloša Milićevića, člana reprezentativnog juniorskog četverca sa kormilarom koji je ove godine osvojio evropsku bronzu i osmerca koji je bio sedmi na svetu. U rezultatkom smislu odvojio se dubl skul Nemanja Lečić, Dušan Slavnić koji je pored zlata u ovoj konkurenciji postigao odličan rezultat od 6:36,46 pogotovo ako se imaju u vidu uslovi na stazi – kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković. – Kada su u pitanju pioniri ono što je obeležilo Državni šampionat jeste rekordan broj učesnika i posada u ovoj konkurenciji. To je podatak koji može da raduje sve poklonike veslanja u našoj zemlji i koji pokazuje da ovaj sport ima lepu budućnost. Iako pohvale zaslužuju svi redom danas se odvojio četverac skul Aleksandar Bojanić, Marko Đuranović, Nikola Jankulović, Pavle Lijeskić koji je trijumfovao u ovoj disciplini sa odličnim rezultatom 3:17,81. To je ujedno najbolje vreme ove godine nekog našeg pionirskog četverca skula.

Drugog dana za medalje će se boriti seniori i kadeti, a jedna od najzanimljivijih trka očekuje se u disciplini ženski osmerac u kojima je će se u jednom timu naći veslačice svih uzrasnih kategorija. Sastanak regatnog odbora je u 8,30 časova, kvalifikacije u disciplinama u kojima ima prijavljeno više od šest posada počinju sat i po vremena kasnije, dok su finalne trke od 11,30 časova.

Kompletne rezultate prvog dana Državnog prvenstva možete preuzeti OVDE