Trijumf Mačkovića i Pivača, bronza za Ivanu Filipović

Srpski reprezetativci ostavili dobar utisak prvog finalnog dana 59. internacionalne regate Bled 2014. U subotu popodne kvalifikacije za nedeljna finala

Srpski reprezentativci su ostavili dobar utisak prvog finalnog tradicionalne internacionalne regate – Bled 2014, koja se ove godine održava po 59. put. Najviše uspeha imao je dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković koji je osvojio zlato u ovoj konkurenciji u kojoj se ogledalo ukupno 12 čamaca. Naš čamac je trijumfovao u finalu s vremenom 6:35,23. U ženskom skifu (10 čamaca) Ivana Filipović je s vremenom 7:13,60 osvojila bronzu, dok je Nikola Kekić (26) u muškom skifu ostao prvi ispod crte za medalje. S vremenom 7:30,78 bio je četvrti. U muškom skifu imali smo još jednog predstavnika. Igor Lončarević je posle kvalifikacija u petak veslao u C finalu u kojem je s rezultatom 7:30,78 bio treći.

– Mačković i Pivač su bili sjajni. Imali su teške trke, kako u kvalifikacijama tako i u finalu, i iz obe su izašli kao pobednici. Mislim da su ova dva dana na Bledu pokazali da su dobitna kominacija za Svetsko prvenstvo za igrače do 23 godine, ali će konačnu odluku dati stručni štab. Na visini zadatka bio je i Nikola Kekić, koji je bio odličan u seniorskom skifu. Igor Lončarević kojem skif nije jača disciplina na Bled je doputovao zbog dodatnog treniga. Bez obzira na to nije bilo kako treba pogotov u C finalu gde je mnogo ubedljivije izgubio od veslača koji ga je za nijasnu pobedio u kvalifikacijama. Ivana Filipović je osvojila bronzu u jednoj neizvesnoj trci gde su za plasman od drugog do četvrtog mesta odlučivale stotinke – kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.

U subotu popodne naši reprezentativci će ponovo na regatnu stazu na Bledu. Svi će ponovo u istim disciplinama kao i u subotu s tim što će veslati kvalifikacije za nova finala, koja su na programu u nedelju, 15. juna 2014.