Zlatni dvojac na prijemu kod ministra Udovičića

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio u utorak, 3. juna 2014, svečani prijem za Dušana Bogičevića i Veselina Savića koji su na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojili zlatno odličje

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio je u utorak, 3. juna 2014, svečani prijem za Dušana Bogičevića i Veselina Savića koji su na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojili zlatno odličje u dvojcu bez kormilara. Udovičić je čestitao Bogičeviću i Saviću na fenomenalnom uspehu, kao i veslačkom savezu na odličnoj organizaciji prvenstva Evrope.

"Ponosan sam na izvanredan rezultat, jer se pokazalo da su ovi momci, ali i drugi takmičari iz Veslačkog saveza Srbije, pretendenti za osvajanje neke od medalja na Olimpijskim igrama u Riju. Znam da će dati sve od sebe da i na predstojećim takmičenjima na isti način opravdaju poverenje države i navijača", rekao je ministar Udovičić.

Zlatni veslači zahvalili su Ministarstvu omladine i sporta na podršci i obećali da će dati sve od sebe da i u budućnosti osvajaju medalje za Srbiju.

"Ovim zlatom nećemo završiti ovu sezonu, tek sad ćemo da stisnemo još jače. Idemo na pripreme za Svetsko prvenstvo koje se održava u avgustu i tamo ćemo pokušati da udjemo u finale i osvojimo neku medalju", poručio je Bogičević i zahvalio se publici na Adi Ciganliji, koja ih je bodrila do pobede.

Njegov kolega Savić istakao je značaj podrške ministarstva omladine i sporta, jer je prepoznalo njihov trud i pružilo finansijsku pomoć koja im je omogućila uslove da treniraju i dođu do medalje.

Pored Bogičevića i Savića na prijemu u Ministarstvu omladine i sporta bili su trener ove posade Dejan Guslov, član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije i Nebojša Jevremović, generalni sekretar VSS.