Obe srpske posade u finalu

Srpski čamci Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, odnosno Nikola Stojić, Nenad Beđik uspešni u kvalifikacijama internacionalne regate Memorial Paolo D’Aloja u Piedoluku koje su veslane u petak popodne. U subotu pre podne finala, popodne kvalifikacije za nedeljni dan

Srpski čamci dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić uspešno su startovali na tradicionalnoj internacionalnoj regati „Memorial Paolo D’Aloja“ u Piedoluku. U kvalifikacijama ovih disciplina naše posade su se plasirale u finala koja su na programu u subotu, 12. aprila, pre podne. U petak Marjanović i Filipović su s vremenom 6:20,82 zauzeli drugo mesto u svojoj grupi kvalifikacija iza čamca Italije Baboni, Kagna (6:20,62). Treće mesto zauzela je posade Španije Garsija, Marti (6:20,97) i ona će, takođe, veslati u finalu. Iz druge kvalifikacione grupe u finale su se plasirali Litvanija i dva čamca Španije.

S vremenom 6:40,31 Beđik i Stojić su bili treći u drugoj grupi kvalifikacija iza čamaca Italije Di Kostanco, Kostaldo (6:31,49) i Grčke Cialas, Angelopulus (6:34,22). Iz prve grupe kvalifikacija prva tri mesta i plasman u finale obezbedile su posade Španije, Južnoafričke Republike i Grčke. Nakon finalnih trka u subotu, u popodnevnom delu programa veslaće se kvalifikacije za nedeljna finala.