Guslov zadovoljan radom svoje grupe

Selektor juniora i član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Dejan Guslov osvrnuo se na dosadašnje pripreme i rad grupe čiji je on rukovodilac a u kojoj su Marko Marjanović, Miloš Stanojević, Aleksandar Filipović, Veselin Savić i Nikola Seleković. Rad po grupama dobar koncept. Nada u juniorsku reprizu fenomenalne 2012.

Pripreme srpske veslačke reprezentacije Srbije za predstojeću sezonu su u punom jeku. Od sredine oktobra, kada je i zvanično počeo da se sklapa mozaik za 2013, pa sve do danas svi zacrtani planovi su ispunjeni. Odrađeno je mnoštvo treninga, urađeno nekoliko testiranja, analiza... U odnosu na prethodne godine novina je da je stručni štab reprezentacije, na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem, odlučio da reprezentativce podeli po grupama i da svaka od njih ima neposrednog rukovodioca. Jedan od njih je i Dejan Guslov, selektor juniora i član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije, koji godinama unazad čini izuzetno važnu kariku veslačke struke.

Guslov je šef grupe u kojoj su Marko Marjanović, Miloš Stanojević, Aleksandar Filipović, Veselin Savić i Nikola Seleković. I u decembru i u januaru baza ove skupine je Kotor a posle oko mesec i po dana zajedinčkog rada Guslov je izrazio zadovoljstvo postignutim.

- Gledajući sve ukupno mogu da budem zadovoljan dosadašnjim učinkom reprezentativaca iz moje grupe. Filipović, Savić i Selaković su u potpunosti ispunili očekivanja kako na samim treninzima tako i na testovima. Nažalost moja grupa je imala peh budući da su Marjanović i Stanojević bili bolesni i da su zbog toga morali da propuste jedan deo priprema. Stanojević će takoreći tek sada početi da trenira punim intezitetom. S druge strane Marjanovića je u dva navrata bolest sprečila da maksimalno trenira. Iako su zbog toga obojica zaostali za pomenutom trojkom čvrsto verujem da će ubrzo uhvatiti priključak i da će podići formu na nivo neophodan za ovaj ciklus. Sve u svemu odlično treniramo, atmosfera je na visokom nivou i što je najbitnoje svi pokazuju maksimalnu motivisanost što je izuzetno važno u ovom, fizički najzahtevnijem, delu sezone - istakao je Guslov.

Po njegovim rečima rad po grupama, s kojim je on kako je napomenuo već imao slična iskustva, jeste izuzetno dobar kocept.

- Mislim da je dobro što postoji više grupa i što svaka zasebno funkioniše. Do sada se pokazalo da rad po ovom sistemu doprinosi boljoj koncentraciji i većoj angažovanosti. Takođe, i sam trener može veću pažnju da posveti svakom ponaosob. Generalni zaključak možemo da damo u martu kada ćemo da formiramo najjače posade i kada bi trebalo da se na „terenu" vide efekti zimskih priprema - kazao je Guslov.

Kao selektor juniora Guslov izneo je i očekivanja u 2013. od veslačkog podmlatka, koji je u prethodnoj godini imao rezultate na međunarodnoj sceni za diku i ponos.

- Iskreno se nadam da će juniori uspeti da ponove fenomenalne rezultate iz 2012. Pored veslača koji su briljirali prošle godine i koji će i ove nastupati u juniorskoj konkurenciji razlog za optimizam leži i u činjenici da ove sezone na juniorsku scenu stupa i jedna izuzetno darovita grupa koja se lane ogledala u kadetskoj kategoriji. Svi u Savezu smo ponosni na nadolazeće snage i smatram da u poslednje gotovo dve decenije nismo imali darovitiju grupu juniora. U svakom slučaju lično bih bio prezadovoljan kada bismo na Svetskom juniorskom prvenstvu u Litvaniji, koje će biti glavno merilo u ovoj sezoni, uspeli da dođemo do tri finala i da u njima ponovimo uspeh iz 2012. kada smo osvojili dva odličja - zaključio je Guslov.