Jedan od ciljeva napuniti Adu

U prostorijama Veslačkog saveza Srbije u četvrtak, 20. marta 2014, održana Treća, redovna, sednica Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u veslanju Beograd 2014

U prostorijama Veslačkog saveza Srbije u četvrtak, 20. marta 2014, održana je Treća, redovna, sednica Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u veslanju – Beograd 2014, kojom je presedavao predsednik Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije. Na veoma konstruktivnoj i ekspeditivnoj sednici razmatrani su, a potom, i usvojeni Izveštaji o dosadašnjim organizacionim akcijima, posle čega su definisani planovi i zadaci za naredni period. Među prioritetima označene su i propagandne aktivnosti s jasnim ciljem da Evropsko prvenstvo u Beogradu prati što veći broj gledalaca. S tim u vezi u planu je saradnja sa beogradskim školama i fakultetima čiji bi učenici i studenti organizovano došli na Adu Ciganliju za vreme šampionata.

Takođe, konstatovano je da pripreme za najveći sportski događaj u našoj zemlji u 2014, koji će okupiti preko 1.000 takmičara, trenera i ljudi iz logistike iz preko 40 evropskih zemalja, te očekivanih oko 1.000 navijača koji redovno prate velika veslačka takmičenja, teku po planu. Velike zasluge za to ima maksimalno kooperativan i posvećen rad čitavog Organizacionog komiteta u čiji je sastav od Treće sednice priključen i Žarko Šorman, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Ada Ciganlija. Naredna, Četvrta, sednica Organizacionog komiteta biće održana u periodu od 10. do 15. maja u samom finišu priprema za ovaj veliki sportski događaj. Inače, Evropsko prvenstvo za seniore u Beogradu biće održano od 30. maja do 1. juna.