Svetsko prvenstvo svečano zatvoreno

Zastava FISA je iz ruku Miljana Popovića, predsednika Veslačkog saveza Srbije, stigla do Kena Kembela, predstavnika Veslačke federacije Kanade, koja će biti domaćim Svetskog prvenstva 2024. godine

Svetsko prvenstvo u veslanju 2023. godine koje je održano u Republici Srbiji, na Savskom jezeru u Beogradu, svečano je zatvoreno u  nedelju, 10. septembra, nakon dodele medalja posadama muškog osmerca koje su se takmičile u poslednjoj finalnoj trci ovog šampionata.

Šampionat na Adi zatvorio je Žan-Kristof Rolan, predsednik Svetske veslačke federacija (FISA) koji se tom prilikom zahvalio svim učesnicima šampionata naglasivši da  „ovaj šampionat ne bi bio moguć bez velikog doprinosa  i posvećenosti mnogih saradnika. Ovaj je događaj zahtevao veliko zalaganje velikog broja ljudi kako bi naši sportisti imali najbolje uslove za takmičenje.“ 

Za zalaganje, rad i doprinos u  uspešnoj realizaciji Svetskog prvenstva na Adi Ciganliji volonteri Veslačkog saveza Srbije od predsednika Rolana odlikovani su Medaljom časti Svetske veslačke federacije.

Žan-Kristof Rolan se u svom obraćanju zahvalio svim sportistima na njihovim sjajnim nastupima na šampionatu: „Pokazali ste nam najveće vrednosti sporta i učinili ste nas ponosnim. Nadam se da ste ovde ostvarili svoja očekivanja i da ćete se sećati ovog prvenstva kao svog velikog iskustva i postignuća“.

Završavajući svoje obraćanje predsdednik  FISA još jednom se zahvalio svim učesnicima, volonterima, partnerima i lokalnim vlastima na podršci u organizovanju šampionata, kao i publici za sjajnu amosferu i podršku sportistima. 

Nakon Rolanovog proglašenja Svetskog prvenstva u veslanju 2023. godine u Beogradu zatvorenim, zastava FISA je iz ruku Miljana Popovića, predsednika Veslačkog saveza Srbije, predata Žan-Kristof Rolanu, koji ju je predao Kenu Kembelu, predstavniku Veslačke federacije Kanade, koja će biti domaćim Svetskog prvenstva 2024. godine.



Foto: VSS