Falile samo štrudle

Sve je bilo idealno u subotu na čuruškoj Staroj Tisi, na kojoj su trijumfovali mladi veslači Crvene zvezde u okviru trećeg kola Omladinske lige Srbije u veslanju, osim jedne „sitnice“

Organizacija bez greške, vreme bez kiše, veslanje bez zadrške. Sve je bilo idealno u subotu na čuruškoj Staroj Tisi, na kojoj su trijumfovali pioniri Crvene zvezde u okviru trećeg kola Omladinske lige Srbije. Pored svega pomenutog, domaćinu, Veslačkom klubu Čurug, nismo mogli da damo najvišu ocenu. Nije bilo štrudli!

- Apsolutno smo zadovoljni takmičenjem – krenuo je od pozitivnih stvari Ivan Tucakov, osnivač i predsednik Veslačkog kluba Čurug. – Sve je bilo savršeno. Nije bilo prevrtanja čamaca, sudije su vrhunski odradile svoj deo posla, doktori i obezbeđenje takođe, a veliku pomoć smo imali i od Javnog preduzeća „Komunalac“. Naša „Mala škola roka“ još jednom je bila zadužena za dobro raspoloženje veslača i posetilaca. Što je najvažnije, deca su bila fenomenalna, veoma odgovorna i disciplinovana. Eto, priznajem da smo omanuli kod posluženja, jer nije bilo naših čuvenih štrudli.

Čurug je, kao relativno mlad veslački klub, mnogo toga napravio u organizacionom smislu.

- Nisam siguran, ali mislim da od 2009. ili 2010. organizujemo trke u okviru Omladinske lige Srbije, što nama kao maloj sredini mnogo znači. Ipak, daleko smo od nivoa neophodnog za organizaciju velikih takmičenja. Sada smo, na primer, imali problema sa vodostajem, pa nismo uspeli da postavimo još jednu stazu, a 70-80 odsto čamaca u vodu ulazi sa obale, iz plićaka. Naravno, imamo spreman projekat za uređenje i unapređenje staze, izgradnju sudijskog tornja, pontona, tribina i okolnog prostora, ali su za to neophodna ogromna sredstva.

Ni na rezultatskom planu Čurug nije loš. Naprotiv. Pioniri domaćina trećeg kola Omladinske lige Srbije osvojili su dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

- Ponovo ne bih o imenima, ali naravno da smo zadovoljni medaljama, iako su bile očekivane. Lako je moglo da bude tri zlata, da naš mladi skifista ima malo više iskustva, odnosno da nije imao problema na startu. Prijatno su nas iznenadili jedna kadetkinja ulaskom u A finale i jedan pionir ulaskom u B finale.

Kada već Ivan Tucakov ne želi da pominje imena, moraćemo mi. Jer, tri pionirke su ove godine zaista za isticanje. Jedno zlato za Čurug delo je skifistkinje Teodore Aničić, koja ove sezone u domaćim takmičenjima ima još tri najsjajnija i dva srebrna odličja. Druga zlatna medalja za domaćina stigla je zahvaljujući dubl skulu koji čine Silvija Kaurin i Ana Broćeta, koje su ove sezone osvojile još četiri zlata i jedno srebro.

- Na kraju, moram da se zahvalim svim trenerima, sudijama, Veslačkom savezu Srbije, a posebno deci, koja su bila veoma takmičarski nastrojena. Ako neko i nije zadovoljan, neka nas zove, piše, ispravićemo – u duhu dobrog domaćina završio je Ivan Tucakov, u ime Veslačkog kluba Čurug, uz iznuđeno obećanje da dogodine svima sleduje dupla porcija štrudli.

Domaćinu svaka čast, a čestitke i pobedniku trećeg kola Omladinske lige Srbije – pionirima Crvene zvezde.

- Hvala na čestitkama – odgovorio je Igor Lončar, trener crveno-belih pionira. – Trke u Čurugu su uvek dinamične i neizvesne od starta do cilja. Mislim da su trke na 500 metara značajne i za one veslače i veslačice koji imaju istaknute sprinterske sposobnosti, pa su u prilici da ih „dokažu“ na ovako kratkoj stazi. U subotu smo u više navrata imali priliku da vidimo izuzetne brzine čamaca, čemu je doprineo i savetar koji je duvao tokom celog dana.

Podsećamo, ove sezone se za plasman u Omladinskoj ligi Srbije boduju samo trke pionira, ali na takmičenjima učestvuju i kadeti.

- Što se tiče pionirskog i kadetskog tima Crvene zvezde, mogu da kažem da smo mi treneri više nego zadovoljni nastupom. Petar Veselinović je u skifu, u neizvesnoj trci, nastavio pobednički niz i još jednom dokazao kvalitet. Osvojili smo prvo i drugo mesto u pionirskom dubl skulu, a Vasilije Tulimirović i Stefan Andrić sa jedne i Kosta Stanisavljević i Nikola Tomašević sa druge strane, brzinom su pokazali da mogu rame uz rame da stanu sa kadetima. Čestitao bih na prvim medaljama našim najmlađim veslačima, kojima je ovo takmičenje posebno značilo i dalo podstrek da nastave vredno i predano da treniraju.

Prijalo je ovo gostovanje najmlađim veslačima Crvene zvezde, koji su se učvrstili na prvom mestu tabele Omladinske lige Srbije, a dobro su se proveli i treneri.

- Sve pohvale domaćinu za organizaciju, a posebno za sjajan odabir muzike „Male škole roka“, koja nam je i ovog puta ulepšala atmosferu i dala dodatnu energiju – istakao je Igor Lončar, trener pionira Crvene zvezde, kolegijalno „preskočivši“ da pomene kiks sa štrudlama.

   

 

TREĆE KOLO OMLADINSKE LIGE SRBIJE – REZULTATI

TREĆE KOLO OMLADINSKE LIGE SRBIJE – FOTO GALERIJA

 

 

Dejan ARANITOVIĆ

Fotografije: VK Čurug