Treninzi na vodi pre 10 i posle 19 časova

Kupališna sezona na Savskom jezeru na beogradskoj Adi Ciganliji u Beogradu počinje u subotu, 24. juna. Veslački savez Srbije moli sve trenere i sportiste da poštuju ovu satnicu

Kupališna sezona na Savskom jezeru na beogradskoj Adi Ciganliji u Beogradu počinje u subotu, 24. juna. Zbog toga će treninge na vodi biti moguće ralizovati prepodne najkasnije do 10 časova, a poslepodne najranije od 19 časova.

Veslački savez Srbije moli sve trenere i sportiste da poštuju ovu satnicu jer će u slučaju povređivanja kupača u periodu od 10 do 19 časova, odgovornost snositi trener koji je posadu pustio na vodu. Takođe, VSS o ovome obaveštava i sve sportiste i rekreativce koji Savsko jezero koriste bez nadzora trenera.

VSS obaveštava i da će molovi (pontoni) do kraja sedmice biti uklonjeni sa sadašnjeg prostora, odnosno premestiće se u ograđeni deo i neće moći da se koriste bez nadzora trenera.

Preporuka je da se treninzi premeste u rukavac, odnosno vodenu površinu kod veslačkih klubova jer se pretpostavlja da ce kupači dolaziti i ranije i ostajati nakon zvanično predviđenog termina za kupanje.