Rezultati koji ohrabruju

U periodu od 25. novembra do 10. decembra veslači Srbije imali test na ergometru 2x6 km koji je pokazao da trenažni ciklus ide u najboljem pravcu

Pripreme srpskih veslača za narednu sezonu su u punom jeku. U periodu od 25. novembra do 10. decembra na pripremnom “meniju” bio je test na ergomentu 2x6 km koji je pokazao da trenažni ciklus ide u najboljem pravcu. Zadovljan rezultatima bio je i član Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.

– Gledajući sve ukupno imamo razlog da budemo zadovoljni ishodom testa na ergometru 2x6 km. Svi koji su radili test bili su na željenom nivou a ono što je primetno i što bih želeo da apostrofiram da su svi reprezentativci koji su u programu Olimpijskog komiteta “Rio 2016” postigli lične rekorde, nadmašivši svoje najbolje rezultate koje su postavili lani – kazao je Ilić.

S obzirom da ste i predsednik Programske komisije Olimpijskog komiteta Srbije kako i iz tog ugla gledate na tok priprema veslača?

– Trenutni pokazatelji su odlični za sve posade koje kategorisane od Olimpijskog komiteta za ovaj izuzetno važan program a to su dvojci bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik, odnosno Iva Obradović, Ivana Filipović, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i četverac bez kormilara Radoje Đerić, Goran Jagar, Miloš Vasić, Miljan Vuković. Svi oni za sada ispunjavaju plan i program i s velikim motivom grabe za Olimpijskim igrama 2016 – istakao je Nebojša Ilić.

I učesnici Razvojnog programa Olimpijskog komiteta Srbije bili su na visini zadatka na pomenutom testitanju.

– Zadovoljan sam rezultatima testiranja i kada su u pitanju veslački članovi Razvojnog programa Olimpijskog komiteta Srbije, čiji je cilj stvaranje uslova za uspešnu transformaciju najtalentovanijih mladih sportista u vrhunske sportiste koji će beležiti zapažene sportske rezultate i osvajati medalje na međunarodnim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji. Iako su svi postigli solidne rezultate, za sada se odvojio Martin Mačković. Njegova predanost treninzima i ogromna motivisanost za rad trenutno daju vidljiv rezultat i ako nastavi tim tempom biće na odličnom veslačkom putu – smatra Ilić.

Veslače koji nisu ni u jednom programu Olimpijskog komiteta Srbije VSS je, na osnovu rezultata testiranja u skifu u dvojcu bez kormilara, svrstao u grupu kandidata za državne timove koji trenutno imaju i status sparing partnera članova programa “Rijo 2014”.

– I ovi veslači su bili zapaženi na testiranju na ergometru. Posebno ohrabruju rezultati Viktora Jasinskog i Dušana Bogićevića – rekao je Ilić.

S posebnom pažnjom Selektorska komisija prati i veslače koji su zbog studiranja trenutno na relaciji Srbija – Amerika.

– Na testu 2x6 km Vuk Matović je postigao lični rekord 1:38,35 a on će zajedno sa Aleksandrom Marinkovskim i Lukom Miladinovićem, koji su postigli dobre rezultate na svojim koledžima, konkurisati za sastav reprezentacije do 23 godine. S druge strane druga dvojica “Amerikanaca” Jovan Jovanović i Ivan Ostojić, shodno rezultatima koji su u ovom trenutku dobri, konkurisaće za sastav A tima  – zaključio je Ilić.

Rezultate testiranja možete preuzeti OVDE