Na redu drugo kolo Kupa i Omladinske lige Srbije

Za bodove će da se bori ove sezone rekordnih 14 klubova, a prijavljene su čak 173 posade, što znači da ćemo na Adi Ciganliji moći na delu da vidimo više od 300 veslača svih starosnih kategorija

Ada Ciganlija (Foto: VK Čurug)

Savsko jezero ponovo će ovog vikenda da bude „tesno“ srpskim veslačima. Za subotu je zakazan nastavak sezone domaćih takmičenja u „duplom programu“, odnosno drugo kolo Kupa i Omladinske lige Srbije. Za bodove će da se bori ove sezone rekordnih 14 klubova, a prijavljene su čak 173 posade, što znači da ćemo na Adi Ciganliji moći na delu da vidimo više od 300 veslača svih starosnih kategorija.

Veliki broj takmičara u samo jednom danu uslovio je i zgusnut raspored trka, koje će u subotu da počnu kvalifikacionim već u 10, a poslednje će da se završe oko 17 časova (finalne trke startuju u 13:15). Na rasporedu su trke u 29 disciplina i to u svih 5 starosnih kategorija (9 kadetskih, 7 pionirskih, po 6 seniorskih i juniorskih, kao i jedna u kategoriji veterana). Po navici, najveći broj prijavljenih posada i takmičara imaće Crvena zvezda (44 posade), Partizan (26), Galeb (15) i Danubius (14), dok će boje Vlajka i Zreneksa da brani samo po jedna posada.

Vođstvo u generalnom plasmanu Kupa Srbije drže veslači Crvene zvezde, koji su bili najuspešniji u prvom kolu, koje je ujedno bilo i Prvenstvo Beograda u veslanju za ovu godinu. Crveno-beli su sakupili 57 poena, na drugom mestu je Partizan sa 53,5, a na trežem Galeb sa 32 boda, iako su crno-beli imali najveći broj osvojenih zlatnih medalja (8).

Trenutni poredak Kupa Srbije


Što se Omladinske lige Srbije tiče, u prvom kolu najviše medalja osvojili su mladi veslači Crvene zvezde (9), Galeba (7), Grafičara i Partizana (po 6), ali je po broju zlatnih odličja na prvom mestu Partizan (5), ispred Crvene zvezde (4).

Vremenske prilike od početka sezone uglavnom nisu prijale veslačima, a za subotu je u Beogradu najavljeno toplo (do 23 stepena), ali promenljivo vreme, sa mogućim pljuskovima i grmljavinom. Organizator regate na Savskom jezeru je Veslački savez Srbije, uz podršku Ministarstva sporta Republike Srbije i tehničku podršku Javnog preduzeća Ada Ciganlija.

Ponavljamo da novi sistem za prijavljivanje takmičara i evidenciju rezultata omogućava da na dan takmičenja možete da pogledate raspored i satnicu trka, a zatim i pratite rezultate, koji se pojavljuju „online“, odnosno odmah po završetku svake trke. Sve to dostupno je klikom na sledeći link:

 

https://vss-rezultati.furkisport.com/

 

 

Dejan ARANITOVIĆ