Kandidati za sudije čekaju regatu

Prvi deo obuke, kojoj je prisustvovalo 40 kandidata, držao je Slavko Mezđić, međunarodni sudija sa višegodišnjim iskustvom, a otvoren je obraćanjem Meta Drejpera, predstavnika Svetske veslačke federacije. Prisutnima se obratio i Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije

Dušan Kovačević, Slavko Mezđić, Met Drejper i Vladimir Antić

Obuka nove generacije kandidata za dobijanje licence za veslačke sudije počela je u subotu u Beogradu, u prostorijama Kajakaškog saveza Srbije na Adi Ciganliji. Prvi deo obuke, kojoj je prisustvovalo 40 kandidata, držao je Slavko Mezđić, međunarodni sudija sa višegodišnjim iskustvom, a otvoren je obraćanjem Meta Drejpera, predstavnika Svetske veslačke federacije. Prisutnima se obratio i Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije.

- Dobro došli i hvala vam što ste ovde – pozdravio je kandidate Met Drejper, u ime Svetske veslačke federacije. – Drago mi je što sam tu, na početku vašeg sudijskog puta. Imate ovde Slavka, odličnog predavača, iako je on sada penzionisan kao sudija. Kravata koju on trenutno nosi je obeležje Svetske veslačke federacije i svedočanstvo dugačkog staža koji je proveo kao veslački sudija. Svi mi želimo da prenesemo svoje znanje novim generacijama i zapamtite, nijedno pitanje nije suvišno. Ako ne znate ništa o veslanju i to je u redu. Slavko zna sve trikove, sve specijalne načine da se posao obavi. Na kraju, ako zaista želite da budete deo ovog sporta, hvala vam, jer u veslanju smo svi jedna velika porodica, a veslačka mreža je širom sveta veoma, veoma dobro povezana.

Drugi deo obuke (u okviru takmičenja na vodi) održaće se 1. aprila u Beogradu, u okviru Prve regate Kupa Srbije i Prvenstva Srbije u veslanju, a polaganje ispita planirano je za naredni dan, nedelju, 2. aprila.



 

OBUKA ZA VESLAČKE SUDIJE 2023 - FOTO GALERIJA

 

 

Dejan ARANITOVIĆ