Sajam sporta na Adi Ciganliji

Manifestacija simbolično nazvana „Snovi pobednika” trajaće od petka do nedelje, a planirani su i mnogobrojni sportski i edukativni sadržaji

Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sportski savez Srbije organizuje 11. po redu Sajam sporta – „Snovi pobednika” koji će se od 23. do 25. septembra održati na Adi Ciganliji (tereni pored kružnog toka). Svečano otvaranje zakazano je za sutra, 23. septembra u 11 časova. Ulaz je slobodan, a radno vreme Sajma je od 10 do 18 časova.

Na pomenutoj manifestaciji, Veslački savez Srbije imaće svoj štand kao i prostor na kojem će biti postavljeni ergometri, te su svi treneri, sportisti i klubovi dobrodošli da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i zainteresovanim posetiocima približe veslački sport.

U okviru Sajma sporta biće organizovan seminar (Azzaro black club), čiji je početak zakazan za 13 časova. Seminar će početi svečanim potpisom sporazuma Sportskog saveza Srbije sa Privrednom komorom Srbije.

Osim sportskim sadržajem, Sajam će obilovati i edukativnim sadržajem, pa će tako profesor Nenad Đurđević održati predavanje na temu „Aktuelni trenutak pravnog regulisanja sporta“. Takođe, biće prezentovan i projekat „Sportska mapa AP Vojvodine”.

Sajmom sporta promoviše se sport i zdrav način života. Cilj svih aktivnosti koje su organizovane u okviru ovog događaja je da nas inspirišu i podstaknu sve nas da se pokrenemo i pokažu nam da fizička aktivnost treba da bude deo naše svakodnevnice.

Srbija kao zemlja sportskih šampiona, mora da bude i zemlja zdravih navika.

Mnogobrojni sportski i edukativni sadržaji Sajma sporta godinama unazad privlači veliki broj građana, bez obzira na životnu dob i fizičku spremu.