Dvojac u finalu Svetskog prvenstva

Dedić i Luledžija su u subotu zauzeli treće mesto u svojoj polufinalnoj grupi, sa vremenom 6:42.61, iza posada Italije i Slovenije. Srbija u nedelju nastupa i u četiri B finala

Vuk MUdrinic

Vuk Mudrinić (Foto: VK Danubius)

Evropski prvaci iz maja ove godine boriće se i za najbolje na svetu. Srpski dvojac bez kormilara, Mihajlo Dedić i Nemanja Luledžija, koji se u maju okitio zlatom na Evropskom prvenstvu u veslanju za juniore, u prilici je da na istom mestu, u Varezeu, osvoji medalju na Svetskom šampionatu za juniore i mlađe seniore, koje se na severu Italije održava od srede do nedelje.

Dedić i Luledžija su u subotu zauzeli treće mesto u svojoj polufinalnoj grupi, sa vremenom 6:42.61, iza posada Italije i Slovenije. Zanimljivo je da su samo Rumuni u polufinalu uspeli da nadmaše reultat našeg dvojca iz kvalifikacija, kada su stazu prešli za 6:38.33, pa se nadamo da će Mihajlo i Nemanja u finalnoj trci, koja je na programu u nedelju u 12:25, uspeti da se domognu nove medalje za srpsko veslanje.

Naš četverac bez kormilara, u sastavu Filip Milanović, Zoran Bosnić, Predrag Cvetković i Viktor Popović, u subotu je u polufinalnoj trci zauzeo šesto mesto u svojoj grupi, čime je zakazao B finale, koje će da se održi u nedelju u 10:50.

Osmerac Srbije, Marko Dojčinović, Veljko Kmekić, Luka Višacki, Uroš Bogdanov, Luka Lončar, Danilo Đokić, Strahinja Pavišić i Mateja Mitrović, sa kormilarom Andrejem Kovačevićem, u petak nije uspeo da kroz repesaž stigne do finalne trke, pa će u nedelju u 11:30 da vesla u B finalu.

Naša dubl skul posada, Matija Rajković i Sergej Čipak, u subotu je u svojoj polufinalnoj grupi na cilj stiga šesta, pa će i ona sutra na stazu kao B finalista, u 10:40. Samo 15 minuta kasnije B finale je zakazao i srpski skifista Vuk Mudrinić, koji je danas izveslao petu poziciju u svojoj polufinalnoj grupi.


D. A.